[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 47 , 暴太郎戰隊 23

669 回覆
3 Like 1 Dislike
正解
龍騎 劍呢D咪又係當年賣玩具賣得最勁既
好彩而家唔係平成
唔係就會直接咁樣出皮套
老豆同vail對決個part真係好迷,明明前文後理同大二單野冇關係
冇啦啦爆出黎重差啲說服咗大二
朱美就算啦所有人都失曬憶冇咗呢個人

老豆同VAIL既對決想講既都係面對自己過去同原諒自己
所以都係返返去劇情定性左大二既選擇同立場係全錯呢個POINT度
佢係呢集之前明明好強調係正義暴走,再加埋朱美單野同埋一直對大二心理描寫都係覺得冇可能夠基夫打先幫赤石
但係到咗呢集就否定曬呢堆野淨係話佢好內疚打死咗陽炎,原來直接復活咗陽炎就解決咗單野,大二呢個角色真係比編劇撚咗幾個月
所以大二呢條線真係寫得好差
連大二振作果下都全世界忘記左朱美
你地唔講都唔記得左有朱美呢個角色
兩者關係就係太尊敬太郎會進步唔到
太憎太郎憎到充滿妒忌仇恨亦唔得,因為次郎志向係做英雄救人,放任陰暗面由佢失控係會周圍害人而唔係做英雄救人
與其話覺悟,不如話次郎明白到需要佢第二人格幫手,
唔需要排斥同消滅佢,但亦唔可以放任佢
隻機械人設計就係反映呢個意念,幾有趣
我諗大合體果陣會再講多D
因為睇預告下集老虎又暴走打自己友
點解近排d拉打低衫咁鬆身
或人既家庭關係其實好可疑
老豆老母死咗之後,阿爺就唔理佢比個AI湊
又由佢自生自滅做搞笑藝人
但死咗之後又比條腰帶同間公司佢
https://twitter.com/next_omega_/status/1557328640462901249

最終進化 如果係Over Demons 咁我唔揀最右...
都係揀中間 進做救世主啦
Izu
出返陽炎之後提都無提過啊
大二:搞不到的黑絲是臭的
好記得大二怒屌一輝害死朱美,下一秒門田笑笑口出黎接住大二個拳頭
之後門田都好似冇提過朱美,明明佢係同朱美早期接觸最多嘅人
最慘係有段時間成日拎返佢個照妖鏡笑樣出黎
條帶似封印添
平成第一炮古迦其實都好多型態
其實都11個form
重要rising玩具同播出冇夾過
搞到提早出街
2號 1form
然後4色 4個form
4色金邊 4個form
黑金
Final form
計埋黑眼嘅又多一個
Total 11+1
唔係rising,係amazing(黑金)
黑金係最後劇組先突然爆出黎,連bandai都唔知
搞到果陣主力賣既裝著變身係無出佢,直至幾年後港版出先補返
我都覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞