[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 47 , 暴太郎戰隊 23

669 回覆
3 Like 1 Dislike
其實覺得次郎個角色寫得幾好
四人組無限支持 don brothers係勁唔想佢入隊
正正就係佢一正一負個內心拉扯

龍個時就幫拖打怪
虎個時就擋住村雨鯊/腦人 定位幾清晰
雙面刃 幾正
今集臨走變身嗰位好感勳
整便當嗰句係咪立緊flag
真 一路當佢吹水 玩
點知係真 感動左
無睇saber唔知,但或人喺tv入面比我感覺真係嗰種滿口理念同夢想但又唔識點實踐嘅𡃁仔

一輝幾好,無論戰力定性格都好有種可靠大哥哥嘅感格,但就係人設太完美無乜成長空間,搞到個角色好影薄
或人都唔係好好冇咗間公司,以為個人會貼地啲,點知都冇,仲以為會自己學造ai點知愛醬都係搵人做,社長既能力就係搵人做

Saber飛羽真個角色差過sougo
冇努力冇成長,luna到尾

一輝先叫正常少少但明明個角色可以寫深啲,點解個人咁好管閑事,同偽善者個位,明明可以寫個大轉折

令和世代係咪唔鼓勵小朋友努力?點解好似英雄就係天選之人,唔使努力就做到
做兒童番唔合格係咪真係太多動漫都要係天選之人先賣到錢
明明以前既兒童番都好強調小朋友要有正確觀念,有啲教育意義
風都偵探好有feel,連intro都跟足TV
東映養豬場果然唔係浪得虛名,連第一集個條MK仔都可以肥撚左兩個碼
鄉下四人組其實係今集先開始欣賞次郎(某種意義上),
之前明明心入面當佢係傻仔
好撚好睇背景建築物,人物,音樂,真係完美還原
真係100%嘅續編
隻牛有d似始個feel

出埋Daimon同Chimera用嘅動物
今集黑狗真係全集做狗
個細路女
話說亞樹子係咪應該介紹自己
叫照井亞樹子先啱?
好心俾Sabela一D特效
變身句野已經cut咗,一招狼煙都無
低成本制作都唔好咁慳
工作用鳴海

希望izu poppy同花音有得變身
為咗買玩具,出一堆一次性道具、腰帶
然後啲皮套就改色重塗左拼右拼
係,風都偵探有講
唔知真係內田細心定冇諗過
攞黎賣女嘅啫
重點係ed到
Izu poppy 應該有,啲立牌都出埋
拼得靚我又冇咩所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞