[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 47 , 暴太郎戰隊 23

669 回覆
3 Like 1 Dislike
其實想知呢啲係敏鬼會寫埋落劇本
定係要嗰集監督揣摩到敏式思考先拍到
呢個好似話係即興
btw 今集夏美有泳裝幾正
https://youtu.be/1Tnqy8IejOg
淨睇依段片 其實幾吸引
10件item合1 金色 如果係新平成 根本final form
今年戰隊係咪無泳裝回
劇場版係46同47集中間既故事
個trailer入面我以為係貓頭鷹但係呢度係企鵝?
定都係兩隻嚟
ghost皮套D parts大把後備,花音果件未必拆左
POPPY就唔知佢有無後備
前面好多人屌重用皮套喎
SHINOBI件皮套就係重用PARTS既縫合怪

雖然我同意改得幾靚
女仔摸頭係現場臨時爆出黎
佢塑造到有魅力冇辦法

但係無敵櫻塑造到40幾集真係有種奇怪,好似兜咗個大圈咁
起碼冰龍-->Chimera-->Daimon-->Juuga既重用係有設定去支持

一開頭開發冰龍就係狩崎想整個唔靠vice既強化form(一方面係果陣一輝仲未信任vice另一方面係狩崎私怨報復)
然後Chimera Driver都係佢想整個唔靠惡魔既系統而整出黎
兩者都係要同時搭載多個基因既力量,咁件皮套重用都仲接受到(等於高達d機設既發展)

Juuga又係由Chimera發展出黎既完成品,咁佢繼續兼用都無問題呀
而且劇場版拉打都好少有機會出返場(最多係皮套大戰出黎做炮灰)

Juuga兼用得黎都幾有型而且配色轉曬有做到同Chimera既差別
https://youtu.be/1Tnqy8IejOg
可以講係邊個印對應邊個拉打
本身個印都印左對應拉打個樣
有時遮住晒睇唔撚到
又冇咗張圖講係邊個拉打
就可以用佢!
Jugs讀印機!!
其實仲可以睇revice driver個變身音效,會有本身個拉打既梗

不過juuga出左就可以直接用佢
淨係見返poppy izu都抵
廣告拍得幾好
好有舊平成年代腰帶廣告feel
女女外傳慳皮到變身同打完嗰下都冇特效

FB見到, 唔怪得之得熊貓第一個死
一嚟主角用parts, 二嚟要改做白熊
佢呢個SETTING真係要死下人先好
BTW之前新聞稿就話係APEX/Fortnite呢類食雞game做靈感
但睇完pv之後除左要執裝之外都係似Gantz多d(合作打怪)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞