[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 47 , 暴太郎戰隊 23

669 回覆
3 Like 1 Dislike
富途牛牛
其實係唔係高岩叔特別勁,包攬左廿年主拉,戰隊好似都係成日換紅戰士,可能令和無二叔咁有魅力既替身
一年一種風格已經攞命
不過繩田做d狂氣既角色係正好多,
Zero one 同 revi都無咩發揮
根本vice就應該係設計到狂氣少少啦 出到嚟成隻寵物狗咁 同惡魔大纜都扯唔上
新腰帶多野玩到癲

REVICE 真係好野,去到結局就冇乜人理,我都係今日先睇
格硬揾人做BIG BOSS
其實年年都係咁
唔整玩具就冇收入
但劇情就變兒童向

都係鐘意平成年代既超人劇情多D
最鐘意亞極陀
其實整玩具同劇情有冇兒童向係冇衝突
真係好WBX
希望戰隊keep到水準
播到一半黑狗都未入隊
其實好似W咁幾個基本form+一個強化+最終form
另外一個二騎,同埋加啲支援用嘅道具同車仔咁賣玩具嘅話已經好perfect,因為係好基本嘅設定唔會需要太多時間係度寫啲野點黎可以專心寫個故
OOO我當佢設定上係要有咁多種form同埋劇情要搶銀仔算佢講得通啦,
4仔開始有成40個switch已經走火入魔但都係一個二騎我都算

依家個玩法變咗頭十幾集賣堆垃圾form,賣完又出強化,跟著又234騎幾條腰帶,跟著主角又強化,234騎又強化,主角又最終form,寫得黎都冇咗大半時間啦
呢方面處理得好未exaid,寫到屎咁就revice
https://twitter.com/Shame08_/status/1556760962249756679

有人整理咗揸車時數出嚟
但佢Revice單車同飛車唔計
平成二期開始商法轉左幾次

W ~ wizard為一個階段

基本上係主拉2~4種形態轉換+1升級形態+1最終形態+前後兩套冬季交接電影形態+夏季主打劇場形態

再加二拉一個+升級形態

Wizard市場失敗後,加上之後鎧武食左多拉打,多玩具,加外傳,盈利上升既甜頭後,bandai就改變商法

鎧武~ghost為第二階段

主拉既升級變左4段,取消最終形態武器玩具,同恒常加入主役3拉打

到ghost既失敗就再度調整商法,所以模仿鎧武嘅成功,由主役3拉打既階段推到去多拉共鬥

Exaid作為調整期嘅大成功,就去到build~revice既賺錢方程式

主拉前期10個基本形態轉換,升級形態改到成5段強化
加入多騎士,多外傳,多形態

明顯01 中後期受到武肺影響,佢哋再有一次調整

增加到主打6段強化+1最終回形態/道具
壓縮咗二拉本身3段強化落番2段強化
其他副拉打既新形態皮套就可免則免
加令和三作都用打大boss後打隱藏boss既劇情

因為武肺嘅影響,啲人出唔到街買嘢,實體店通販既需求降低,同日本成個大環境都係網上購物,所以大部份嘅商品,都變咗PB限定

所以講咁多,都係賺錢最重要,一日有受眾買佢哋嘅玩具,佢一日都會繼續出
Zero One比想像中少
佢召喚部車落地球幾大陣仗先得架
雷心諗
屌你用幾分鐘又要射返上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞