[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 47 , 暴太郎戰隊 23

669 回覆
3 Like 1 Dislike
Agito都係排第六
計埋opening未
廁狼真係收鳩大二皮
次郎都係兩三句一筆帶過,
都未有描寫兩者關係同覺悟,
咁快吹奏
呢個鬼仔應該係翻譯緊呢個post
https://omocoro.jp/kiji/306957/
作者本身係計緊咁多套平成 + 令和拉打嘅電單車場景次數 / 時數
然後再從中計埋每套拉打嘅主角坐咗幾耐車 (即係鬼仔個表講緊嘅嘢)
原文第2頁好詳細咁列晒每套作品每個角色,每一集坐咗幾耐車
有時間可以睇睇

規則:
對象係TV版令和+平成
計算由坐上車到落車嘅秒數
變唔變身坐上車都計
拉打以外角色坐上車都計
電單車以外嘅車唔計 (有例外,例如Drive架車)
電單車變形都當係電單車計
電單車自行行走嘅場景就計入架車嘅正規車主度
回想、上集回顧等等用舊片嘅場景唔計
OP / ED 出現唔計
畫面上見唔到架車,但其實有個角色喺架車上面 (例如大特寫) 都計
原來係咁 唔該晒你
個外傳睇下妹豬仲開心過睇本篇
法拉都有份
摟打兄弟
令和地獄兄弟
真,雖然話大二用咁多時間係到拖係好on9
但係次郎一分鐘解決都唔係真係咁好
龍騎整係計無雙龍定計埋入鏡世界架車
官方?同風都偵探一樣?
純色好好多喎
係 我都覺
不過見人整咗po吓
入鏡世界果架計
無雙龍就計survive強化後再變車果架
似係一輝會唔記得埋vice
之後消滅佢等於契約解除
最老套嗰種扮壞人等一輝打低佢攞返啲記憶
老套完全唔係問題,睇佢到時寫出嚟嗰效果好唔好再定論
大二唔見得個覺悟起邊
唔知幾多年無入post
大約講下自己點睇

本身大二所謂嘅暴走一黎係無左陽炎
事源係因為豬尾死左嘅誤會 加上赤石果陣戰力太高
佢寧願苟且偷安 要基夫果套人類退化論 最少人類變返匡智仔都得以存活

本身我唔覺得依個立場有問題 但劇情處理方式上真係有問題

立場衝突上只係話大二係錯 門田等人只係叫佢接受自己嘅錯根本就點唔通佢

老豆同vail嘅對決 聲稱係做比大二睇
但果陣個個都知陽炎係不存在根本就唔關事

如果係話花咁多集又睇到頭都痕曬 我真係覺得好似另一邊咁簡單帶過就算
仲係cg果陣幾靚 咁樣樣改色又麻麻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞