[Disney+] 韓劇《黑話律師 Big Mouth》

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
bm依家根本係當昌浩係一個門面 代言人
先勿論房長係咪真bm 假設佢係真 之後嘅昌浩肯定唔會係冇人脈冇資源嘅人
bm嘅人脈資源肯定係全力支持昌浩去搞姜會長
依家咁快就下定論會太早 睇埋剩低嘅bm眾會點行動先 例如jerry
因為一保釋就死左?
換左監獄長點解男主角仲咁多自由度
明明之前係佢用3億收買左舊獄長先有
宜家舊獄長都坐緊
佢權力仲大過新獄長咁on99
黑社會大佬知男主唔係bm 竟然仲同新獄長打對頭
男主角淨雙手插袋擺下款
入到去妝都唔會花
近一兩集既劇情唔係有第2人格
唔好問點解
因為冇得解
新獄長市長既人來 同埋佢表面上係同市長合作緊 市長要佢配合男主搵BM出來
因為慧真手機佢先肯定男女主角背叛左佢
仲有男主角頭一兩集人設偏向廢柴
宜家完全第個人咁
因為個獄長係男主比佢做
段錄音係男主錄架喎 比完個檢察官同市長先推比獄警領功
喺佢眼中男主同市長係聯手緊
後尾佢越過左男主打去問市長批准之後咪唔再放男主在眼內
有幾難明
係鬼男主比佢做
如果段錄音唔係男主唔領功係佢自己錄個獄警有得做?
咁個人唔係男主揀喎
係市長揀嘅人成為佢嘅心腹
先比段錄音佢篤灰立功上位
第一集明明話男主打官司好廢
全行勝率差唔多最低
記得第一集講佢仲要去借錢去賄賂個法官㗎喎

睇到第12集出嚟幫房長打官司有啲唔知點咁
撞車後就變勁
其實套戲有啲悶都係飛住嚟睇
完全靠李鍾碩顏值同演技撐場
編劇又好唔合理 明明初頭講到佢好廢林尾又話佢幾聰明幾叻
是大麻!我加了大麻
男主同院長吸完毒後有buff
越後越麻麻
女主角衝入個化學品處理設施度想點?
人地個個著晒防護衣n95口罩入去
個設施倒塌喉管洩漏喎
你用個獄警角度睇
市長拎左男主同獄長嘅錄音比佢篤灰
咁咪姐係暗示男主可能係市長d人馬
最後佢忍唔住男主嘅態度越過男主去直接搵市長拎permit
咪完全冇留過情面比男主
明明一開始孔最緊張比BM偷左嗰啲錢
又發哂癲又盛
最後冇人理過

仲要話捉到真BM 係其實咩證據都冇
係用啲假嘅血 咁都可以有人信
咁嘅話真BM求其揾個替死鬼自認BM都得啦
最正係真個d血好開揚咁擺係新律師樓
好似陳列品咁擺出黎
跟住好型咁離場
淨返孔一個喺律師樓
個一千億係咪唔搵架喇
係咪係市長度,第一集咪有架貨車埋咗成埋黃金
係市長到呀 佢扮BM呃返來嘛
如果BM唔係市長 點解真正嘅BM冇搵過嗰一千億?
有人用佢個名嚟呃錢喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞