[Disney+] 韓劇《黑話律師 Big Mouth》

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
反正李鍾碩接親啲角色十中八九都有超能力
其實話bm係一個意識形態 有人需要用佢個朵行事就可以成為一員咪解得通
今集成堆烏鴉死左跌落海
加埋上集篇論文寫話咩environmental issue
應該係關土地/環境問題
但醫院7樓同監獄裡面又似人體實驗
我唔記得咗阿妹係咩事
失左蹤要昌浩搵佢
都關老人家事㗎啦
佢係化學廠老細
可能市長屋企人知佢啲衰嘢
老人家先要整死佢哋
我pause上集篇論文content都睇唔透同人體實驗有咩關係
咁依家可能似係化學廠排出d廢料影響土地/空氣/水源etc令到周圍d人都身體出問題
醫院7樓同監獄班犯就係土地污染嘅受害者 要用藥控制佢地病情
今集睇左3分鍾

其實套野係咪邊拍邊播定拍晒

感覺編劇將觀念諗既野全部都拍一次

早幾集先拍個雙重人格
跟住拍謝利係
然後拍市長係
跟住拍獄警長係

好似之前睇D黑社會劇定電影咁
成個黑社會都係卧底
呢套野就全部角色都係bm d手下
下....好柒wo咁
講唔通啲錢點解係男主office
仲要有曬數簿之類
原來係獨女唔係啊妹
話岳父都係用過bm個朵嘅其中一人咪得
依家個flow岳父都好似同bm有關
今集男主去見檢察官果時
岳父好似唔緊張咁 仲叫埋男主個律師friend一齊唔洗咁緊張
呢度似交代緊戲情 好似特登加上去咁
如果唔係雙重人格嘅話
好似真係得岳父係講得通

但一啲蛛絲馬跡/間接表演佢有bm特質嘅時間都無
上集yoona問老豆喺邊
今集昌浩被審嗰陣佢都氣定神閒
已經算係伏筆啦
其實一直都有人話同房啊叔個號碼1420係暗示自己屬鼠 1420年又真係鼠年
咁唔通
整理下依家嘅線索

徐教授篇論文內容應該係同老人家d工廠事業有關
睇論文content應該係同環境污染相關
加埋醫院患者同D犯嘅表現好有可能係環境污染已經開始影響到市民健康

獄長身分浮上面可以睇到bm有好多手下
但真正嘅bm都仲有機會唔只一個人係成個意識形態/組織
暫時有可能嘅係岳父 房長 律師friend
jerry應該就唔似係 如果唔係就唔會有一個shot話bm手下換左昌浩條紙條

剩返6集都仲夠時間鋪排 希望之後唔好爛
btw今集市長換抽血sample都幾反智 換個血型唔一樣嘅sample係咩料
財閥唔夠市長大
搞緊笑
最關鍵證據未出
邊個叫市長搵昌浩同點解
今集果句主人唔會帶頸圈狗先會真係型到癲
原來你都有睇
呢套幾正,睇允兒都
我都係覺得係允
估BM係岳父
允兒係房長個女
BM一直照顧佢個女
市長本來係BM嘅人
但背叛咗BM 自己拎走一千億
然後仲搵BM身邊嘅人嚟做依單官司
就係男主角
感覺到BM只能係D唔起眼既人
市長唔係,獄長唔係
三傻唔係,孔生唔係,老野唔係
有懷疑過市長老婆,點知連老婆都撞車唔係。
出獄炒車條靚仔又唔係。
監獄食錯藥果D唔係,光頭佬又唔係

監獄基本上得拖地大叔??

又想查論文資料,
份論文同殺左佢重要既人有關

有對白果D人都唔多啦

一陣原來好似新獄長咁,
原來一直BM點估都錯,係路人甲彈出就真係屌出聲
我都以為係開估左係市長
同埋市長已經有真論文 但bm仲係好想知內容
仲心諗咁好戲扮想知論文內容
媽啊 好亂啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞