[Disney+] 韓劇《黑話律師 Big Mouth》

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
都叫救過佢一命既
劇情都未出點會透到畀你聽呀
肯定係假㗎啦
盧朴一定唔係BM囉
我諗係幹部嚟
會長咪又係廢
女主之前都救過佢一命
→ Secertman: 只剩下李璟榮來演BM能救這齣劇了吧XD

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaDrama/M.1662208738.A.472.html
劇情係走緊下坡
但收視破哂紀錄用救又怪怪地
得番4集希望唔好難爛尾
咁就變左係fight club
我都有留意勁bug
然後畀孔之勳發現自己果堆血液係流既
再偷左啲血
劇情又反轉再反轉
女主角比個袋血液孔之勳都bug左
啱啱抽出黎啲血暖既,血液機入面凍既
但係隔着膠袋應該唔係好感覺到?
密實袋,好薄
其實劇情開始爛,個論文搵到俾咗份hard copy 老人家燒左就當無咗份野。呢到已經好流,個老人家生意做到咁大照計唔會咁低能燒左就當無copy 同埋3傻個官司之前男主迫到要重啟調查架嘛,呢家又好似無咗件事。

另外,之前佢地搵論文仲要搵返唔見咗既錢。當肥佬係真BM,俾咗佢出黎。咗快買起佢好唔合邏輯。如果真係直接想佢死直接殺昌浩啦之前應該要。3傻單案完咗佢又入返監獄大把位整佢
今年所有韓劇11集開始都唔知發生咩事
好似冇一套係逃離到爛嘅詛咒
老人家回憶嗰幕,童年版市長會去公司搵爺爺就已經好怪,而家老人家神通廣大,點會唔知個孫大咗做市長,定係佢明知道仲放佢喺身邊
又記起社內相親
社內相親都算小事
今年我追左幾套 全部第11集打後唔係爛就劇情暴走
2521 13集開始爛
社內相親好似又係咁上下集出事
again my life檢察總長拖太耐冇時間寫大boss
紅丹心大妃暴走
禹英禑強加愛情線+上司吐血
比較好少少係解放日誌同軍檢察官伯多曼
呢兩套冇事
btw孔代表真係好撚正
明明佢都係仆街黎 但完全唔覺得討厭
早兩日睇直播冇字幕唔係明得哂
睇多次覺得都唔係話爛得好交關
最大問題都係就咁比張惠真死左
yoona個角色長期暴走已經唔係第一日嘅事 得罪編劇
房長係咪真bm都有待商傕 11集昌浩話要見面嗰陣有人打左通電話比jerry
就算房長都係真bm 佢咁樣做法我覺得都可以解釋到
佢都有講過 就算佢呃左幾多人 有幾多錢 有幾多手下
佢都係活喺黑暗唔見得光嘅人
而佢依家嘅對手係「明面」上掌控成個九川嘅獨裁者者
就算佢有幾神通廣大 面對有絕對權力嘅人都唔係無敵
觀眾覺得有問題可能係因為一開頭太神化bm
甚至令觀眾覺得bm先係最後謎題 而唔係對付姜會長
佢應該要早D鋪排比觀眾知呢套野嘅最終boss/最後目的係姜會長
而唔係令觀眾覺得估邊個係bm先係最終目的
咁依家觀眾就唔會覺得bm突然間係神檯跌左落黎
不過我覺得依家都還可接受 因為bm依家底牌都未露哂 至少仲有jerry
至於話點解昌浩突然間由一個傻仔進化到可以同市長代表bm呢d人勢均力敵
呢樣野又唔算夾硬黎 昌浩一直以黎都喺comfort zone度成長
最困難都係考個律師牌 之後嘅人生都係平平無奇
佢入左獄 裡面經歷左好多佢本身人生comfort zone唔會經歷到嘅野
認識左本身做律師唔會接觸到嘅人
加上不停咁有殺身之禍 最初係bm留佢條狗命 但佢自己都唔確保bm幾時會捨棄自己所以要學識點樣保護自己
所以佢咁快成長都仲算合理
老人家唔識咩係soft copy
孔代表都覺得張相個小朋友似市長 老人家點會唔知唔發覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞