[Disney+] 韓劇《黑話律師 Big Mouth》

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
本劇由《德魯納酒店》、《當你沉睡時》導演吳忠煥執導,《奇皇后》編劇張英哲、鄭景順負責校審、創意,河藍編劇執筆。劇情講述勝訴率10%的律師朴昌浩(李鍾碩 飾)意外接手一樁殺人案,在調查的過程中接連遇到多起奇怪事件,進而發現其背後驚人的黑暗真相,且為了對抗惡勢力,他也逐漸黑化,並展開一連串以惡制惡的緊張刺激的故事。

2022年7月29日開始逢星期五&六21:50播出

Lm
Lm
唔想再見到李璟榮
lm
LM
睇完第3集又唔覺主角係big mouth
開始諗如果big mouth唔係一個人而係一個概念嘅話都應該幾精彩
當有人好似主角咁將死嘅時候big mouth呢個身分就會傳去嗰個人身上去救佢一命
而當嗰個人冇左生命危險嘅時候就會將呢個身分傳去其他有需要嘅人身上
依家主角之所以比人屈係big mouth係上一個big mouth為左救佢一命傳比佢
一日未ending 李璟榮都隨時出現
好睇
節奏都幾快
幾緊張
Lm
lm
lm
睇咗李鍾碩好耐
第3集 兩公婆攬住喊個幕
允兒 啪啪啪
佢喺池晟嗰套度,呢套應該分唔到身啦
終於有人開po 好睇
主角肯定唔係喇
如果最後咁樣反高潮佢係big mouse咁即係一開始成套戲都多餘
一係佢有多種人格 但咁寫就好鳩
其實一直都係話現實迫佢成為真正big mouse
但邊個迫就……
一係未出現 一係就市長掛
如果話出左既角色其中一個係big mouse真係估唔到 無一個似
我buy big mouth唔係一個人而係一個身分/概念
可能我表達得唔好 如果係咁寫我覺得都會幾好睇
係一個組織或者一班人都可以
但如果只係一個人就…
可能成件事係真big mouse/集團用來考驗主角或者見主角有潛質想佢加入佢地之類都唔出奇
詐騙集團的確要有唔同類型既人參與先可以有更大威力
我反而覺得係男主嗰朋友
lm
L d fd 承繼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞