[Disney+] 韓劇《黑話律師 Big Mouth》

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
俾緊提示大家
暫時都覺得咁係最似
可能下兩集又再推返左呢個推斷
不過我都係覺得男主個朋友唔會冇身分
yutan0802: 孔大喊:我的一千億!
→ yutan0802: 虐妻博士:我的老婆!!
→ yutan0802: 市長大喊:大老鼠是誰!
→ yutan0802: 薇瑚:一直緊張抽血
→ yutan0802: 昌浩:大老鼠我要抓你,大老鼠幫我。
→ yutan0802: 還有 院長:高美瑚(皺眉)

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaDrama/M.1661604527.A.3C2.html

lindayeh: 看到李璟榮笑死+1 08/28 10:18
推 c8111136: 李璟榮是什麼梗 08/28 10:20
推 rswa: 李璟榮最近幾部戲都有他 都當大魔王 0.0 08/28 10:28
→ rswa: 希望不要這部 最後也是李璟榮客串當BM XD.. 08/28 10:29
→ kakashi71: 空降大老鼠:李璟榮 08/28 10:36
推 r5566ex: BM是房長 很明顯了 08/28 10:43
推 lindayeh: 最後一集BM現身是李璟榮會笑死XDDDD 08/28 10:44
→ Secertman: BM最後出現是昌浩爸 論文害死昌浩的媽 合體對決老人家 08/28 10:49
→ Secertman: 李璟榮飾 XD

又,李璟榮
睇返一開始 已經有鋪
岳父好幫男主 允兒問究竟我係你個女定媳婦
岳父知道男主入獄有危險
即刻放BM證據係office
陷害男主係BM 因為咁樣先可以保住佢條命

然後慧真係情婦都係岳父發現
聖母像岳父都知
Jerry張紙仔應該都係岳父換

岳父背景係做過警察 同房長應該係同年紀嘅朋友
所以房長一直幫岳父照顧男主 eg塔羅牌同擋痴線佬一刀

同今集房長照顧允兒個樣 加 岳父食麵都冇叫男主frd幫手 太可疑
會唔會男主有雙重人格,但同時唔係big mouse,老人家先係,果一千億其實係男主另一人格偷既,目標係引老人家露出馬腳拉佢
果一千億已經開左估係市長用BM既名義偷
男主係精神病院招供果度,話d金係果座山山第幾段又真係掘到箱野又係邊個放
似係檢察官都係BM既人
檢察官點睇都唔似係bm既人

個日救男主既係謝利
理論上謝利都唔知男主比人捉左去左精神病院
即係bm通知佢
所以bm應該知佢講左咩再去放金

如果上面講岳父係bm
可能第一次阻止佢比人捉走個陣
岳父偷偷地放左個偷聽器係佢身上都得
仲有個聖母像裝左cctv都係得允兒,岳父,律師朋友知
Jerry
其實係我地上帝視角姐
孔冼市長比假list嗰著其實都算高明
係估唔到獄長係bm手下 初頭以為係獄警
同埋對家嘅勢力好勁 bm最多係好多手下埋伏
但對家好多機關嘅權力位都拎哂
檢察機關 法官 醫院 警察 監獄
睇左咁多集
我唯一知道既事就係
要揸車就唔好飲野
飲親都出事
咁但係男主比人用藥講啲金條係同允兒行個座山
市長點知
雖然睇故唔好駁故
但點解佢地feel到咁撚wing都唔會pull over架車泊埋一邊冷靜下而係夾硬繼續揸
下次食物落藥
未必係市長做既
而且只得一嚿
BM自己本身可能都有好多嚿呢
山藏金呢個位到時只需要話男主角同過BM講
叫佢一早收埋定啲BM嘅有力證據去果座山就解得通
對比下
女主仲玩命過佢地啦
但佢係醫院個反應好震驚
其實男主會唔會都係BM組織既成員之一
只係佢一直唔知阿頭係邊個
唯有解釋佢係單方向留訊息俾BM,而BM當時係冇回應

如果係男主角講完,BM即刻搵人埋嘅話
果晚孔代表同三條友應該知
始終啱啱埋過嘅泥土點都都會唔同
房長同岳父應該識
之前房長唔見咗個女有報警 當年個負責人應該就係岳父

仲有死刑犯要朴救佢呀媽 睇返佢呀媽白血病 喺九川大學醫院血液腫瘤內科
而徐教授好似就係九川大學醫院血液腫瘤內科科長
佢呀媽應該都關論文內容事 會唔會佢之後可以做證人
女主直情係狗衝+大冒險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞