召喚lihkg商用車學神 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
你似好快咁劈入灣喎
淨係調頭泊位已經肥咗一堆人,出到街嘅先係真正嘅考驗我諗有好多人出咗街返到黎都唔知肥咩
宜家可以肥體溫
跟佢咁行一定肥硬你宜家係考車唔係揸車,鏗鏘d片拎黎認下路就算啦

好耐之前都有人討論過荃灣個場過死車嘅問題
等入德士古道迴旋處試唔少鬆曬個手制再拉返都試唔少
望得就唔好扮啦,你唔係唔知香港有幾多仆街司機
保持唔到1度門距離就要借
調唔到頭泊唔到位,神仙都幫你唔到
加埋考咗五次都未試過
年少輕狂
依家揸46落雨都唔想出街
仲要倫敦成日都有雨真係工都唔想返
肥安心
唔知遲啲會唔會肥針卡
德士古個迴旋處唔知點解我行親都順 考果陣都係兩分鐘內出到
等5分鐘以上係得一兩次
荃灣最地獄都係啲窄路窄灣 最難搞 同埋大窩口來回果兩個路牌
$17500人工,返6天,輪休,輪埋日夜,其實真係咁好做咩
咁似我上次肥嘅野
新業街double patking 要連續過幾架死車
我踩中線過
對面有車黎 阿蛇話我同右邊太近
咁想要hard copy邊度有得攞
1. 迴旋處大/中圈無車就出得
唔可以單檔出,如果有長車出緊,阻礙視線睇唔到迴旋處內有冇車,就唔好出住

2. 第2次一定要出到,否則肥47警覺性及判斷力弱
到橋底就即刻打左燈望左鏡,左線有車早啲收油比佢過先,無車就快手轟住油門去

3. 第2次我諗應該可以cut定左線先ge
對面有車來,一定係停。
1.3線冇車係可以出,但借單擋有機會食大剔,右邊最好係射家車先出

2.實線後入唔到左線都要開聲同考官講走多圈,講聲唔好意思,定油去冇限制,但最好睇準個時機,去到果個位係得2秒時間決定

3.之前學車同考試都未試過未到實線就Cut,師傅唔會咁教,同埋入到線都要先靠左行直曬望空先拎返右線返試場,千祈唔好係果個彎位cut過右邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞