召喚lihkg商用車學神 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
PS有無人知小巴條路線點考
係咪同中型差唔多?
點解要扭死
左中右
中間個點 想停定咁扭

行住扭唔得咩
多得我同你係咁推post
上左2堂18同10A, 要戒下d壞習慣

自動波支棍通常只會推一下或者拉一下, 第1堂好慣性轉返N波之後就揸返軚盤
自動波好少搵手制同入N波, 同埋好習慣入N波, 踩腳制, 入P波, 成日都忘記手制空波既次序
宜家第2堂都已經搞返掂

上第2堂就到平時揸車既壞習慣啦
平時渣車起步想快, 你知慢少少就俾後車呠, 所以一起步就心急, 但自己又未係熟哂極力子, 第2堂死左3次火都係起步個極力子鬆得太高死左火
然後仲有調頭車慢軚快, 一想快速扭軚就單手摔軚

但宜家做左幾次泊位調頭都OK, 應該還可以
小巴考試路線同中型一樣,而且只有荃灣
另外要用中型個調頭泊位
早排終於2 take pass 左柴棍10,冇再開追悼會

黎緊9月中考柴18

請問有冇巴打柴18跟過湯師傅?想知佢教成點
終於做到源安街畢業生
過程緊張過上次,一開始泊位去到直後個陣發現唔啱位,好在救得到
然後操波搞掂1->2->3->2->1之後,行咗成段路個官都唔出聲,心諗唔係操波出錯咁好玩呀
: 我 : 考官
: 已經轉返1波
: 我知呀,你繼續行啦
(過咗tesla出入口)
: 路口轉右

中段沿途每轉一個彎/停一次燈都見佢著部iPad篤幾下,心諗仆街啦,唔會嚴得咁緊要掛。工廠區彎位咁多死車,燈位前又俾人插位,巴士停站又突半個車身,求下你鬆手啲,我都唔想揸得咁樣衰

全程最撚過份係有架benz打死火燈,停正係汽水廠附近左線(行人路開始落斜個到),仲要突撚咗個屎忽出嚟
屌佢老味,要扭出半條再扭返入去,爭啲唔夠位轉彎希望今日冇其他師兄俾條benz撚累死

去到最後酒店左轉個陣,爭啲俾個違泊慣犯拖累
大佬呀,你自己都係揸櫃,前多少少大家都開心,係都要塞住係後面
對面線又有車,我好難借人線用,好在左面啲位有淨,先至搞得掂,但都食咗個接近物體

返到試場泊車個陣,係咁叫我前,淨返好少位,個心驚到仆街
好在最後有得拆架,然後順利攞牌

btw,今次個官講野好快,有幾次爭啲聽唔到佢講咩

轉咗用iPad之後,等成績時間耐咗好多
泊得入?
架藍色真小巴好似長過架中型唔少喎
其實真係差唔多去到虛線先知轉左定右。

恭喜哂
有無巴打想挑戰
再推下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞