召喚lihkg商用車學神 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
因為爽,我知on9,但排得快又好玩,路面堅有挑戰性。同人問26點解老銅唔天光一樣
Yes
貨櫃碼頭唔係泊位難行街易?
第二個箭嘴前拖落2波
定速碌到第一枝箭嘴
碌到過晒第一枝箭嘴都唔轉燈俾少少油去埋
唔好俾大油 佢會覺得你衝燈
岩。所有車泊S位都係一樣道理
最緊要係入格前要識救
應該一直都係送4 5架喎
如果中型泊位,右尾轆泥擋掂到白線外線,我就回直,呢步應該冇錯
但我之後扭盡右嘅結果係架車右後踩線,原因係因為泥擋未穿白線我已經扭盡右?

同埋橋底排隊碌前嗰陣唔知點解無論我點踩個極力子(升降甚至踩到底)都唔識停,剩係識收慢
我師傅教右尾泥擋頂先回直,泥擋個斜角尖到白色內線先扭盡右軚
先唔計佢送 4 5 定送 4a 5a,如果 17 係送 9a 10a,即係 17 本身已經係一個自動波牌,依家又要夾硬整 17a 咪多餘囉
你架車個泥擋係橫擺?我印象中我嗰架直擺
所以應該用唔到你個方法
我理解係17由出現至今都係當棍牌
所以先有呢次「修補」漏洞嘅情況
所以點解10A係4A 5A但17係4 5就係因為呢個原因

你張車牌後面有句「A 裝有自動傳動系統之車輛」
所以法例上17係棍牌
我都唔知橫定直,我係後鏡望就好似一個直角三角形咁
入第二個箭咀之前 2波定速20-25
如果去到/過左第一個箭咀先轉黃就去埋
唔駛比油 夠過 唔好比油/大油 會當你衝燈

如果未到第一個箭咀 就迫力停車 可以停得好+唔chok的
Yes, 如果第一手扭錯 之後要救就好難
救到都好易穿底
正解
17本身就當你係棍牌所以吸4/5/9/10以前係
但你攞黎考果架車行車證出10A 所以最尾改出4/5/9A/10A
問題黎啦 出17咁如果架巴士行車證出17棍牌咁你又揸得?你考自動波喎

邏輯亂到我都唔識講但佢依家咁改翻邏輯上係正確既
你試下尾轆泥檔到白色內線先回? 理論上 要泊得正 右尾碌岩岩好踩住白線外線已經回盡比佢向後就會泊得最靚 大巴/中型同細車都係咁
橋底排隊果度係有啲流前架排水問題
同埋你要踩迫力先停架嘛 只踩極力子係空波滑行 慣性問題
佢一問就知冇棍波底
小巴剩係座數唔睇車身體積闊度本身已經係白癡
仲要座數限19座仲白癡 真係多謝皇冠車行班撚屌
牌子 條呔雜牌有殘體字
知咩料啦
可以甩A 同甩4/5/9/10一樣 用18/19甩到
最勁紀錄36日,呢頭排完就要搵師傅約鐘。
其實唔係因為封關根本無人考
有錢都去旅行啦

依家的士都四十幾日
你又岩喎
我都忽視咗點解有4 5但9 10要有A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞