召喚lihkg商用車學神 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
巴士唔入街市 行迴旋處
3手掉頭應該冇乜難度?柴18掉頭應該係喺試場考,個路壆高過街邊練習嗰時,倒後時一樣係泥擋底平路壆頂就停車。
入到架,夠哂位行
利申:試過
我講條路線

街市果度如果入巴士
分分鐘遇到條柒頭泊車泊路口彎位
成個鐘都唔洗出黎或者要報警等差佬黎勾
巴士唔入
巴士行迴旋處
調頭係試場做 一定唔難架 跟足練習程序 手快腳慢
但我試場比較緊張 唔敢偷得太盡 描到右轆就來撞咁
但明明魚眼鏡條線又未到

我早左拎軚走 第三手都差d撞走唔到

好彩最後無事 一take pass
第一手扭右 向前
右轆會掂先
佢應該未試過掉場內
其實車頭泵把上左壆離個轆仲有成個車門位
我覺得唯一困難係約學車時間
柴灣喎ching
泊車同調頭公式問返師傅好d控制方便就可以互相交流心得
始終款款車都有分別,同埋就算同一款車都好,唔同師傅都有唔同公式
以中型為例,“回直”呢個動作“有”同“冇”都見過

橋底排隊個位有暗斜,如果咁啱你部車要停係向前斜嘅位,齋踩盡極力子係唔識停
行車證唔會出“專利巴士”,只會出“公共巴士”或者“私家巴士”,保留17牌個原意聽講純粹係區分你係唔係係巴士公司考巴士牌

至於係巴士公司考完17牌之後加簽巴士牌嘅問題,相信都係跟返你用咩車考加簽咩牌,姐係用自動波考加簽9a 10a,用棍波考加簽9 10

個人覺得17牌到宜家只係得返象徵意義,運吉今次應該純粹係屎忽痕搵野搞
其實有限體積嘅

不過限19座就真係完全係遷就豐田除咗座位數目之外,低地台小巴都係另一個重點照顧豐田嘅項目
講起條呔有殘體字,新巴城巴嘅軚都見過
經濟問題想考多個牌旁身姐
早幾年我覺得可以用呢個原因同運輸署挑機
柴灣有三線?
我考自己考柴灣都未練過果陣
冇底姐係冇揸過姐係冇壞習慣
某程度上係好事黎
差極都係由0開始
低地台算吧啦 豐田造撚到咩咁多年都仲係用緊果條垃圾coaster車軸
電動商用車又唔肯做 執笠係遲早問題過多兩三年皇冠就開始食屎架啦
到時睇下運吉又會整啲咩戇鳩野輸送比皇冠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞