召喚lihkg商用車學神 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
一般公司做貨車司機既離職證明係咪通常會好詳細寫住係揸開邊類車的?
係咪冇得揸中型扮大型
或揸開van扮中型
其實睇終極目標係咩
Must have 19: 直接考19
Must have 20: 18上20
Must have 18, good to have 19: 18上20

我個人就單從統計學出發唔會揀19上20,但呢度印象中都有巴打咁做嘅
挑戰成功果種成功感唔係數字可以量化
畢竟合格率得兩成 考咁多種車入面最難pass真係19
夏天學先正
路面最惡劣既情況你都會遇到
我考牌8月份考 果陣自己學牌出車落雨打風都照出車去玩去練 試過響老龍岩岩落雨果啲時間跣過差啲派 自此揸26好撚小心 就算考到牌出部啡鈴都係騎帥不騎快
呢排日日落雨,淋住雨咁拆架都好甘
仆街 我轉得唔急都反 個game變到咁難玩
點報20
真係搲撚晒頭
你入閘個陣kick到野?
其實ETS2有啲位係有bug
試過spawn我架車個陣,騎咗係架私家車到,又試過冇啦啦spawn架van貼住我搞到撞
學18通常街師傅一堂係兩節定三節?
18通常兩節,條路線4-5次左右啦
想問下報咗的士之後:

幾耐會寄溫習材料到屋企?

排期信.pdf使唔做print俾職員檢查?
用嗰啲手機應用程式狂喺度做就得㗎喇
你上網報唔會有野寄比你(寫到明自己單撈)
排期信可以print,可以show手機
其實葵涌真係唔難,沙田同埋葵涌嘅分別喺葵涌真係要出多幾次車咁解,但基本上要處理嘅嘢同你日常揸車差唔多
點都好都照揀沙田,因為10、18都係荃灣考,受夠
痴線!原來荃灣個場考重型,成個下晝居然可以得一個學生合格
下晝考得少姐?
沙田20 下晝考得4-5個
考官3點幾就收工
師傅有講過,唔知真定假
唔使聽過,真係見過
即刻可以落車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞