召喚lihkg商用車學神 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我又唔係咁睇
依家好似係10A考完出4A/5A
17考完出4/5(因為運吉自己講17牌出完可以吸4/5 但無講自動波17車點處理)
4/5出棍波可能甩1A個A變1牌

變相就會比無學過棍既人可以揸棍

佢咁執法我諗主要係搞4A/5A呢個問題 17A都係次要
始終巴士公司都仍然可以有拎棍波車出黎考牌既權利要分開唯有整個17A
我打自己工所以唔同,朝早時間都容易,李健李師傅係唔錯

老實講考牌為考到牌,但係我真係唔係用個牌嚟搵食,可以學車嘅時候真係出葵涌走兩轉,其實真係會爽,會覺得原來呢啲先係真係揸車,你話我戇鳩都咁講
佢依家自己搞返掂算係咁啦以運吉黎講佢會改野簡直係神蹟
唔難 跟足平時咁做一定掉到
1. 試場轉左,燈位轉右嘉業街…
2. 試場轉右,跟住轉左新業街…
3. 試場轉右,燈位轉右出柴灣道…

機會率係2,1,3

如果有10好多時考1
其實睇鏡係重要,坐咁高望一望側邊有無野攝入嚟係好正常嘅事
315 is ok
豐田冇但Hino有
其實Hino有唔少大中小巴士選擇,低地台都有
係香港個代理唔撚入啫
而家嶼巴啲高地台係咪仲係棍仔
man 同雞乸大把自動波
我柴18畢業 點會未係場內掉過頭

我意思係考個陣會緊張,望得多周圍
望住個右轆驚上壆,所以唔拎咁盡

係街調無壓力 得條線
考17 送 4/5 唔洗揸過棍就可以有棍波牌
TD係咪傻撚左
與其話難同易,不如講要克服考試嘅心理質素先。仲要係個官坐喺隔離。

平時熟起來同師傅吹住水都做得好好,但一考試就跳制。
試場入面除咗個官坐你隔離之外
你仲要習慣睇鏡好似就嚟撞咁樣
睇落對腳就喺個膊上面
但係仲有好多位都未到貓紙
唔好信直覺 真係要望貓紙為準
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞