三國志 · 戰略版 (70)- 大混戰!後服逆襲!!

946 回覆
0 Like 4 Dislike
要攻堅就要食98國土,唔係遊戲機制黎咩
點解有啲人講到見到國土就要閃
咁睇值唔值啦, 巴蜀食住98國土推係推到,
不過問題咪就係同時其他位可能係唔夠力守,
上面我都講, 未到成都其他位都崩
其實都係司隸會崩,司隸國土係俠手上,其他位都係鬥磨,所以我先會問點解唔退司隸守江漢
咁事實上你係巴蜀先會搵到突破位 就算食89又好國土又好
你打其他點其實都係一樣 大佬梁山講到自己打晒2個主盟全部人咁
當其他好似係垃圾盟咁
咁前面有得頂下無必要直接讓成個司比對面呀
如果你講大局,要阻63霸業,係拎巴蜀先會阻到,而且得巴蜀睇落係破局位。
司隸頂得住就頂,頂唔住就退,好似巴蜀啲分盟咁,邊戰邊退,都唔見佢地話要反水打63
對面有轉盟操作, 邊度要高滿紅就轉盟幫手
係呢邊做唔到
唔好話轉盟,反埋水啦
司右邊除左戰線崩, 心態都崩埋, 呢幾日世頻搞到咁, 已經返唔到正軌
63服程媽無處不在 司中 司右 西城上洛 最後連巴蜀出世洲都係有佢份卡城
呢個就係2服對1服嘅弊病
好難完美咁合作
個世頻日日嘈,其實5同71都柒架啦,唔明仲邊有面上世頻靜靜地玩埋剩低兩個月就算啦
其實係5服分兵出錯左,前期入司,63未打洛陽同弘農國土,斯巴達就已經要入埋去幫手打,斯巴達班人既戰力完全浪費左係巴蜀攻國土到,當63拎到司左右兩邊國土時,一切已經太遲,第二個出錯位係71服明知有國土仲要打俠既第一層門神仲要守拔城,導致河北戰線比冰盟大規模俘虜前線高戰,然後兵敗如山倒,一直血崩失河北失司隸,最後心態都崩埋反水打5服
梁山既動作係用黎拉扯俠冰 令其他戰線有人數優勢 但結果係其他線完全無郁
應該話係5服太有人情味 想保護D新手盟副盟
用左斯巴達去守住出生洲關口 (頭1-2星期比人推埋入黎俘)
而同時 人地推出生洲既速度快過你河北推人地既速度
被迫到斯巴達要去主力攻巴蜀
好難聽咁講 西城上洛 都已經佔左唔少戰力位 前期 司就 冰俠同司左
你71忽視左西城上洛呢個戰線咁當然係廢啦
63就係知道梁山想拉扯俠冰,所以個日俠專心打司隸,冰專心打河北,變左梁山比人拉扯分開左兩邊戰線,所以先血崩
有國土就要有耐性,呢樣真係無辦法,遊戲機制
63有國土,可以周圍調兵支援,加埋晴媽控制晒
所謂嘅人數優勢係咪真係有呢?
71點打西城上洛?71已經要打右司隸同河北,仲要去西城上洛?71唔妥既其中一個位係5服一開始唔推西城上洛
我意思咪話本身前期 你要打司 5服分埋人去打西城上洛
一係變相完全棄守埋司
其實上洛西城有曬國土,都無可能攻得入,又卡左幾層門神,道理同巴蜀一樣,所以71、5服應該all in 打司隸,63就係睇通呢點先放棄河北個業,守穩左司隸再攻略河北,71、5既所有攻勢應該要係無國土既時候做,當有國土既時候一切已太遲,63可以靠國土免戰+閉城有能力分兵打其他戰線,相反71、5就只能夠日日等國土閉城時間
一開始就試過攻上洛幾次啦 俠火冰守
雖然唔知叫埋斯巴達黎會唔會有更好效果
但最終都係想講 大家都有出力 就算策略出錯 都無必要搞到咁柒...
司左 你指彝?
農夫盟嚟,得一組人打交咋嘛
所以咪導致有咁既局面,63果斷放棄河北,相反5服唔識果斷放棄荊楚,你諗下如果果斷放棄荊楚,全力打司/西城上洛,成個形勢可能唔同曬,個時都仲未有國土
點估到農夫盟都有200幾300隊駐守同打門神
係我定義錯左農夫盟個意思姐
咁當然都有白板有新手但都有滿紅 係比例唔同
我都同意斯巴達加入上洛/司既戰線會勁多 幾倍
但D管理群 傾好左咪行囉 最多失敗 錯戰術咪令下一季更有經驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞