[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 46 , 暴太郎戰隊 22

513 回覆
2 Like 2 Dislike
可能我過度解讀

我覺得一輝同vice係有特別
劇情上一路都冇講vice係一輝既邊一個面向既惡魔
唔似中二係黑暗面,lovecov係軟弱一面

而家最終form個樣,revi同vice係一模一樣樣
更加似係一輝直接分裂一個自己出嚟

如果用呢個角度寫落去,我覺得就接受到只有vice既契約需要要代價嘅設定
畢竟係一輝將自己人生嘅一半分出嚟
補番先

其實老豆同vail都有講係邊係邊個面向
Vail就係老豆想復仇嘅心,所以冇咗惡魔嘅老竇個性格先會咁
而vail唯一嘅生存目標就係復仇

狩猗老豆都係,佢嗰隻惡魔嘅目的,就係不惜一切去完成研究,當佢抽走咗自己隻惡魔,就改邪歸正,唔再犧牲任何人
柒在佢隊左隻惡魔落個仔度
有d amazon feel
其實個slot 應該插到zio啲錶頭入去

財團B
本身呢樣野都好迷
點解自己記憶消失但係d相入面佢會消失
2樣野都無關係
會似zio driver換個面蓋only
致敬電王一定係
唔知點解覺得今年好似budget好低
腰帶就zio driver改一改
啲道具就一開波已經要環保
你年年都咁大洗 整咁多垃圾form
一開波就返用道具個感覺真係幾差
究竟博士黑化原因係咩 就算嬲自己老豆將惡魔注入自己體內都應該係嬲佢老豆,唔係打五十嵐冚家卦
暫時黎講 我覺得電王 W Exaid 鎧武算係由頭到尾都冇乜問題 有鋪陳有驚喜有高潮位 冇悶場 冇拖戲 有合理既劇情 足夠既人物塑造 打鬥過程流暢 有唔少令人深刻嘅打鬥場面 我想講555每集都好型 但佢爛尾 龍騎都好睇 但個主角優柔寡斷 之後又死埋 最後又當所有野冇發生過 爛到飛起 其他都係中規中矩冇乜特別 令和黎講真係得zero one個頭叫好睇 但中間開始就爛咗 爛到係我完全唔想睇個隻 係純粹無聊先睇埋個尾 但真係冇驚喜囉 之後嗰兩套就收皮啦 完全唔知做乜9 睇左少少就頂唔順 外型已經係一個大問題 個故事又唔知想點 集集都起度拖 來來去去又係果一兩個景 每集俾少少新嘢你 其實呢就為咗左賣玩具 聖刃我就唔特別講 大家都明發生咩事 Revice真係不得了 個主角完全唔似主角 似路人 俾其他人搶晒戲 但佢哋又唔係做得好 有好多伏筆係完全冇任何意義 個老豆成日彈出彈入 個老母完全冇存在既需要 完全冇原因就有新道具提升力量 但好快又俾人屌打 之後又有新裝備又提升力量 又好快俾人屌打 不斷重複 講左46集個BOSS幾勁幾勁 莫名其妙俾4條友圍死左 就輸左 完左 睇到我好辛苦呀一輝可唔可以生性? 第一集講到自己幾鍾意踢波啊 當啲怪獸波咁踢 之後呢一個伏筆完全唔見咗 每一集都勁hea

faiz唔算爛尾啦,巧最後踢死埋自己朋友木場嗰種無奈真係好撚sad,由頭到尾都係草加個仆街挑撥離間所以木場咁憎faiz,最後先和解,但和解完冇耐就要親手踢死自己朋友,巧個咆哮夾雜咗好多無奈,睇佢怒掉把槍就知佢內心幾撚痛苦,如果咁係爛尾真係冇嘢講
佢應該指hea鳩咁搞掂王?
確實係,好多都熟口熟面咁

應該係想專心寫故事
唔想分心設計玩具
之前已經有講啲部門開始合併嘅,可能就係咁所以就環保啲
極狐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞