[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 46 , 暴太郎戰隊 22

513 回覆
2 Like 2 Dislike
全部死噴單一色容乜易
改都唔洗緊改
蓮仔同天災嗰兩集唔關長谷川事播
唔知點為知尾段
如果由十聖刃出計起----->蓮仔天災神回---->打搭
點睇都一定有合格水準
記得有個位,寫實得嚟幾搞笑
聖主叫人自相殘殺,無人睬佢
十聖刃既出現呢個伏筆好似都係前一兩集由音劍講話集合所有劍就會獲得星雲之力(然後個集呀蓮又唔知做乜事跟埋上黎)
SABER最大問題是唔識留伏筆,好多都好急講又好急完
同對夏木花講要對過去嘅自己感到自豪一樣問題
有D嘢明明講得夠直白已經OK
係要用奇特嘅角度講變成迷惑對白
幾次都係咁令我覺得木下係唔識寫對白
追完revice
先覺得Gaim 真係故事同人物都正
起碼個陣 香蕉最尾食果實變boss 都合情合理

屌那星revice 最正個人設 門田廣三
門田變demons 身體機能變八十歲
最後變身救大二
救完唔死都算
下集就變鷹眼用弓射死怪人 個舖排想d 角色點
revice 悶到要飛住黎睇
快d 出blacksun 啦..
鎧武係不嬲好睇,屌既人通常都係睇完街舞同水果個設定就屌
無東映阻手阻腳應該仲好睇
人地想做好人,你同返人講對自己係壞人感個自豪,九唔撚搭八
拉打最終form既通病, 絕大部分都係無啦啦空降/突然話整就整出黎
講得好好
但呢個唔係放置大二十幾集兼寫柒佢嘅理由
都唔係小櫻接近大結局先開始信任lovecov 嘅動機
眼高手低真係唔適合形容木下後期嘅惡行
講真木下完全handle唔到年番既劇本,所以真心唔明點解佢當初咁有自信,重話劇情爛就拎番自己出黎鞭屍
可能個套劇同佢既構思完全唔同變撚左第二套劇,應該都係因為東映根本無比劇本家創作自由
家臣都係改完做所羅門之後,再改成Storious
佢未攞曬啲自由同心機去寫兩條女,重要寫得咁差
邊有一年會係咁hard sell兩條女搞百合,好明顯佢自己啲idea黎唔關東映事
可能去遊樂場嗰半集佢重自high寫得好好添
呢樣好現實,喺現實世界見到有個中間分界面容扭曲嘅人,突然間叫你自相殘殺你都會唔理佢當係白卡佬
當初播個陣仲笑敏鬼寫會點,宜家係唔係要同佢道歉
大秦寺歸隊果集有提過佢細個聽過傳說集齊聖劍就有引導星辰既聖劍
戰隊好睇的確係事實抵讚嘅,但唔好唔記得個時笑佢係因為decade21呢部垃圾
唔同,敏鬼係搞爛人地喎,自己寫就唔同,個時係講緊由佢做主編喎
"凌馬 SID 桃姐打到貴虎得番半條命果刻就唔應該群埋佢哋度"

有問題咩 ?
份契約極弱智 細佬妹都可以直接用
點解佢要簽先可以借力量,
作為代價一輝記憶對vice又唔寫有咩用
最on9係後期契約雙方對份約一D辦法都無
佢兩個搞唔到份約,咁應該有個神秘力量影響份約
但又完全唔覺得會有
完全唔知佢想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞