[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 46 , 暴太郎戰隊 22

513 回覆
2 Like 2 Dislike
4騎士Dapan

ID核心:並沒有發售資訊
注:Dapan似乎會退場,
然後到色違橙色的Punk Jack活躍
Dapan&Punk Jack的左眼是星型
橙 > 阿哥 > 翡翠 > 凌馬

由翡翠開始中伏
仲以為牛一定係綠色紅色嗰啲大隻佬衝動角色
好似話Punk Jack係南瓜
唔奇
Pumpkin 南瓜
Jack 萬聖節常見嘅野
今次堆拉打肯定雜到癲
當我真心回你
變身唔係咁嘅意思呢個係拉打嘅大主題
人類係可以改變/蛻變,變身係咁嘅意思,好多套拉打都係呢句對白

Kuuga既”變身”就exact7ly係咁解
“見ていてください。俺の、変身”
我都諗起佢
人類點樣改變,木下嘅答案係同惡魔鬥爭,根本狗屁不通
到依家都講唔出點解人類需要惡魔,vice唔認惡魔、前期嘅惡魔退治、甚至乎第一集門田變身失敗放惡魔,木下根本冇解答到任何野
仲有攞空我去同Revice比係侮辱空我
幾型隻牛
點會係翡翠先
凌馬 SID 桃姐打到貴虎得番半條命果刻就唔應該群埋佢哋度
本身回覆呢係針對你講嗰句對白
木下寫呢句”人類可以變身”既對白,真係冇咩問題

講開咁講,雖然木下眼高手低

但佢都有講點解人類需要惡魔係表現得差姐

中二>大二的黑暗面,如果精神潔癖單單將黑暗面抹煞唔係好事,因為世界唔係非黑即白,如果否定晒所有嘅黑暗面向,反而會做出更壞嘅後果

Loveco>櫻軟弱嘅一面,軟弱唔係收埋佢,自己就會變成最強,所以先會有今集既共鬥,今集都係講緊櫻要接受自己嘅軟弱,軟弱嘅一面都會保護到自己
其實今集個論點唔差,不過呢40幾集根本唔能夠支撐呢D論點
由頭到尾得你三兄妹同惡魔玩,你3個基夫雜種憑咩講人類係可以變身
不破真係好撚正
三兄妹係特例,佢地真係無乜資格代表人類出聲

BTW人類係可以變身呢句根本係照抄鎧武
係講人類係可以變身(改變),點解樓上會GET錯
Revice的惡魔寫得好怪下
寫大二正義感暴走,但之前成班市民吸印仔拿隻惡魔出嚟,又唔見寫有班市民暴走
門田都冇惡魔,但又幾正常
後期仲有面具佬將自己惡魔塞入個仔的劇情
Vice 借力量比一輝要簽契約,但其他屋企人又冇依一回事

已經預視左
4仔個盾唔係已經攞左整emotional dragon?
再改多次
咁大二係特殊例子其他人都唔可以好似三兄妹咁同惡魔交流

但係普通人一時又可以吸完又吸都仲有deadman出黎(比KAGEROU吸腕龍印果三個,搞笑藝人果集條女)
一時又好似門田咁放左出黎就話無左
仲要老狩崎又可以將自己既惡魔塞落個仔度,然後呢個惡魔又可以養到變左有獨立意識
基夫又突然話佢食既係人類誕生出黎既負能量=惡魔
根本唔知想點
再改囉
武器是可以變身的 !
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞