[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 46 , 暴太郎戰隊 22

513 回覆
2 Like 2 Dislike
唔該換咗件衫先,Weekend啲制服好趕客
最記得開頭好似好撚有承擔咁講revive如果唔好睇,責任全在佢
之後劇情開始西仲係網上沾沾自喜好似寫咗啲咩正嘢咁
講責任心saber贏你9條街,開局咁西,都唔放棄,
逐個逐個角色執番嚟寫
連最乞人憎演技最差個蓮仔都救得番,變打塔MVP
記得好似有個日本細路見到build班人失憶同無曬力量之後,係度喊
講真,
我之前踩到01好低,笑9佢唔用腦爽片
但經過REVICE之後,發覺一套片唔爽原來係咁大鑊
對佢評價高咗
So far無一個係 尾好 既
本來想講saber中ok
但諗起跑天橋個集
咁中都有奇異博士果集神回既當拉番
同埋中段可以話係最光主場有佢carry, 唔會話差係普普通通咁啦
跑天橋嗰集主要係演員D演技同講野語氣都meme 味十足
姐係露娜叫拖馬時會係「拖~~↗↘馬」
拖馬跑橋D喘氣聲又係有語調
趕劇情講唔切設定又係saber 特有嘅缺點
至少嗰集我笑得好開心
saber其實算係好有誠意嘅作品,真係能力不足搞到好多位有問題但都盡曬力去救
revice就初頭寫得吸引呃曬大家以為會係好野,點知完咗個part編劇就自high亂9咁黎
前者係屎味嘅咖哩後者係咖哩味嘅屎
其實我覺得最好係最光第一次出去到賢人神回啲一段,
質素係集集keep住好睇
但我見啲人一般都會話尾段長谷川先係救番saber
好似無咩人欣賞啲段時候既saber
Build本身都係臭架la
拉打比賽仲要玩幾次
其實你講嘢係咪有鄉音
咩係啲一段 啲段時候…….
Saber 尾段
蓮仔同災禍打果段係好睇
暫時黎講 我覺得電王 W Exaid 鎧武算係由頭到尾都冇乜問題 有鋪陳有驚喜有高潮位 冇悶場 冇拖戲 有合理既劇情 足夠既人物塑造 打鬥過程流暢 有唔少令人深刻嘅打鬥場面 我想講555每集都好型 但佢爛尾 龍騎都好睇 但個主角優柔寡斷 之後又死埋 最後又當所有野冇發生過 爛到飛起 其他都係中規中矩冇乜特別 令和黎講真係得zero one個頭叫好睇 但中間開始就爛咗 爛到係我完全唔想睇個隻 係純粹無聊先睇埋個尾 但真係冇驚喜囉 之後嗰兩套就收皮啦 完全唔知做乜9 睇左少少就頂唔順 外型已經係一個大問題 個故事又唔知想點 集集都起度拖 來來去去又係果一兩個景 每集俾少少新嘢你 其實呢就為咗左賣玩具 聖刃我就唔特別講 大家都明發生咩事 Revice真係不得了 個主角完全唔似主角 似路人 俾其他人搶晒戲 但佢哋又唔係做得好 有好多伏筆係完全冇任何意義 個老豆成日彈出彈入 個老母完全冇存在既需要 完全冇原因就有新道具提升力量 但好快又俾人屌打 之後又有新裝備又提升力量 又好快俾人屌打 不斷重複 講左46集個BOSS幾勁幾勁 莫名其妙俾4條友圍死左 就輸左 完左 睇到我好辛苦呀一輝可唔可以生性? 第一集講到自己幾鍾意踢波啊 當啲怪獸波咁踢 之後呢一個伏筆完全唔見咗 每一集都勁hea
好少見人屌555同龍騎 ching你都真係算小眾
龍騎
你識唔識用排版同符點符號
好難得會有人唔鐘意
但faiz個尾係好趕收工係真
Orphnoch嘅壽命都趕收工
faiz間唔中都有人屌下啲敏鬼式誤會同唔解釋道具由來嘅
鎧武就算把啦,何德何能同前邊相提並論,有高潮位,但冇悶場同拖戲就假
傻橙仲唔優柔寡斷,比葡萄打死個集真係睇到眼都突,個時已經係全村的希望最高戰力,又同主任做承諾,冇人格修正拳都算,唔還手都擋下 ,佢係咪預視自己會復活。

葡萄的洗白真係我睇拉打最撚反胃的洗白,一個睇住阿哥比人打死,再自己親手打死阿哥,再打死好似哥哥一樣的主角的角色,最後一集直接洗白,主角直接原諒。他只是個孩子啊。zero one都唔敢寫有人原諒老千。
敏鬼特色就係趕收工
Agito又係咁
個黑神好似好勁咁 翔一又係一腳收左佢皮
所以佢係橙神唔係人
大結局最好睇係G3X一個挑兩個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞