[PS4]GUNDAM BATTLE OPERATION 2 [97] Unicorn登場

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
既然唔會因為你其他數值而cap左,而佢加攻減傷即係無論玻璃大炮/血牛或者攻守平衡都啱用,唔駛分開耐鐳耐實耐格,唔駛分射機格機都用得著,消耗格數又唔係特別多,我就覺得呢舊野好萬用。
教育電腦都可以話無用
基本高cost萬用parts 攻防一體
機可以遲啲抽 parts一過咗就喊都無用
只夠幤抽兩次係咪可以無視等福岡沙

福szb 送個舊件仲勁過教育型
主射既機必用

ching你琴晚嘅戰績
果時我唔夠幣抽,慘

幾時都係抽補品重要過抽機,呢啲超勁補品唔入普通pool,有機會時唔抽就真係冇。
機呢?得果個cost或者高一個cost的場出到,而且仲有機會抽到,又可能過幾星期就出部更勁的新機,又或者轉頭就nerf,除非有愛,否則真係唔駛太執著。
最on9係零件好似永世都唔落劵咁
出櫃唔一定有
跟4星送果堆應該一件都未落過,連最舊果塊T骨都冇落。
前幾日熟左之後又廢返

Btw 尋晚打打吓後期有打返好的

Btw 點解你知我個名
之前你雷過我幾次紅咗你
我意思係,例如部格機有40格防40格補,兩樣加3%姐係:

俾人打嗰陣:0.6*0.97=0.582,效果大概相當於41.8格防
斬人嗰陣:1.4*1.03=1.442,大概相當於44.2格補

夠鐘升做8%增幅就44.8格防同51.2格補

所以我諗黎諗去都覺得麻麻地勁(T骨直接減銷定就好明顯)
你用格機係規定人地要一定用格鬥打你,唔俾人地射你?
主要係好多時我砌黎砌去,我落個part,有全防加成但3防本身就砌得冇咁高
我唔落,3防本身可以砌高啲,咁比較上黎好似冇乜分別
我好想知你唔插呢舊野, 3防同2攻(當你1攻) 可以高到幾多
想問今期抽parts 個到 抽左個防鐳射parts 但佢係部機愈高lv 佢防愈高%

咁我就想問係洗唔洗關我本身部機既防鐳射數值事 如果我部機防鐳射勁低 係唔會疊到好高?定係佢會分開計
睇機wor 要對上一次我諗依個問題既係獨眼高達
好似係你個版面數值再加零件效果
分開計。即係你就算耐鐳射已經塞滿左,呢個parts都仲繼續有效。

至於實際減到幾多,就睇對方枝武器同射補,減完你個耐鐳之後個傷害係幾多,先至減呢件part個%。
要砌到極致我係唔會用電腦part
例如700百式 全加攻好過
700百式想加攻但竟然唔塞電腦
裝overload格件仲實際
教育型得unicorn呢種萬能型先會有用
本身舊件係比你突破上限用,你屬性未到上限既裝返普通件仲實際
我諗要出到750/800先會變神零件
700百式全攻踢人勁痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞