[PS4]GUNDAM BATTLE OPERATION 2 [97] Unicorn登場

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
周年機應該有一部係薯條頭女妖
如果抽左部nu之後周年機又係195幣7抽就唔夠幣
留返周年定而家抽好
周年機幾次都係廢廢地
獨角獸:
輸左兩日,終於開始玩熟隻nu, 新版光槍講真火力好勁
ZZ:
初出時好廢,連變型都冇。
周年機預咗係195幣 x2 會更加好
抽唔抽就自己衡量
我自己儲到抽完FF nu 得返23x
要成個7月唔抽先回得返去400 coin抽兩部
PC新手應唔應該抽STEP UP STEP3有T骨/教育電腦/重裝甲
定留幣抽福岡nu?
教育電腦要抽 勁野黎
但個pool有冇pickup咩機? 純抽零件?
獨角補底送
宜加pc有補底零件買咁好?
教育電腦超勁,攻防合一,所有裝得落的機我都會裝。
T骨係任何精神感應武裝的機體我都會裝。
呢個step之前ps版都出過。
原來係呢個step
之前無抽到
抽機好過抽parts,特別係依種用途比較窄既parts
教育電腦加攻加防,用途有幾窄?
係加,但係加成幅度唔高,本身防禦補正愈高加防嗰part 收益愈低,攻擊修正就愈低收益愈低,所以愈玻璃大炮愈著數,愈平均愈冇效益,好多機我計完條數都係拆左佢算,除非玩嘢全堆攻
近4格/中4格/遠6格

前半場減傷增攻擊力3%,後半場減傷增攻擊力8%,平均即係5%以上。光束/實彈/格鬥全部一齊計。

係咪冇用,自己諗。
用5%計,減傷換算成補正值黎睇,愈接近50愈低,用接近50防補既機黎相當於多左2.幾到3既防補,而攻擊好啲但最盡都係當10補正。
當然你係全加,攻擊面好多機都係側埋一邊,射機你加格補冇乜用,3防亦多數有優先級。
所以比起正常各屬性分開堆我睇唔出有太大優勢(可能有,但唔明顯),相比之下我會選擇抽新機
3%/8%係同你個射補/格補/耐雷/耐實/耐格無關,分開計的。
我知,我意思係將佢換算成補正黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞