The Walking Dead 行屍走肉 最終季 [第11季] 真。最後討論區

758 回覆
15 Like 13 Dislike
成班係醫院四面受敵勁撚緊張
下個shot 已經係安全地方 點樣突圍完全冇講
唔追啦仲追 都寫到爛晒
左膠鍾意d9up佬
個度睇到好似cut左野咁
已經無睇五六季
路過想問下,最後結局會唔會解釋當初點解會有喪屍
人無事就好希望磨根快d搵番佢啦
但去到末世咁,仲有咩人比你簡唔轉基都偷笑啦
真,大波妹掉落樓都預佢死點知又唔係死,之後又企番起身咁熱血點知都係比walker咬左
靚女咬左...
最正係25仔望住自己d腸跌落地

Judith Daryl 開波暈咗,轉個頭就被人救返上埋房
之後成班人推住Judith搵路走,明明包抄咁滯,轉頭又安全匯合力架

感覺上覺得要埋尾所以S11 part 3推進得好快
如果早幾季都係咁拍咪幾好,無咁悶
唔會原諒嫁啦,但要Negan面對番自己殺咁多人的內疚感一世,佢個感受仲慘過死啦
不過Walking dead個恩果關係都幾正如果Rick唔聽個仔講殺左Negan, 就打唔贏Alpha就團滅....

仲記得有一段講Rick好多謝Glenn, 就係因為佢見到Rick在第一季入左坦克車避walker, 佢選擇去幫佢無韓仔就無Rick, 無Rick做Leader就救唔到之後咁多好人。今集大結果見Rick對仔女講仲生存到,全部都好Amazing
最大轉變係第5/6季去阿歷山大,用方法拎到權同搶埋人老婆如果要講對Rick印象最差果下係依到
有套外傳叫Beyond the world 有講係法國科學家整病毒出黎
今季啲評價有無好番啲,雖然冇睇咁多季,但係都想套劇有番個靚尾
其實動作突圍部分真係做得一般
將喪屍圍捕絕殺都係3分鐘內完成真係有啲hea做
不過fans 對最後既交代同文戲都收哂貨了
感動
最後三季Negan 嘅戲真係一大亮點

你點估都估唔到一個令人恨之入骨既奸角
最後會做埋男2……最多感動戲就係佢
兩睇,因為清屍呢啲畫面都已經重重覆覆無新意
除非已經plan晒會死多幾個人先會緊張刺激啲
否則飛晒突圍可能節奏更爽快

不過同一時間我都覺得死得太少人,唔夠緊張刺激
但死得太多人又會削弱咗啲情感

所以結論係OK啦收貨啦
最理想大結局
rick醫院醒番 一切都係發夢
身邊有carl lori陪住
講真,死元老既實比人屌死,咁不如好似依家咁咪算
冇Rick真係收晒皮
尼根都係差d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞