The Walking Dead 行屍走肉 最終季 [第11季] 真。最後討論區

758 回覆
15 Like 13 Dislike
CRM
做返KING
小學睇到大學 開頭幾季睇到好有壓迫感好緊張
之後越黎越冇新意
commonwealth根本同Governor嗰季講嘅嘢差唔多仲要悶十倍
咩爬牆喪屍又係得幾個scenes唔知有乜用
套嘢俾到盡殺完光頭女人就應該要收皮啦
嗰季雖然相對無聊 但係起碼有講啲新嘢
之後全部為拍而拍 咩左膠同性戀死黑鬼
屌你老母垃撚圾
rick 個套得6集咋嘛
你睇左十幾年仲未知設定
Michonne call咗返屋企同Judith講Rick未死要去搵Rick
Judith無同Daryl講,驚Daryl掉低佢去搵Rick

所以應該係今集Daryl先知Rick有機會未死

應該係咁
隔離Ftwd alicia遲左斬手 生勾勾仲未死
好記得佢篤篤吓波殺個25仔
I 'll be damned, u do have guts
梟雄negan型撚到癲
長命過亞視
隔咁多季 角色心境都唔同
Crm即係點…漫畫有無講
Negan坐監起碼坐左7年架啦
套劇time skip左好多次
低語者又係靠negan先贏到, 冇negan聯盟一早收左皮
套野自第一季之後 個世界觀就不停收窄
不過勝在短時間內build up左以主角為主既核心班底
之後就不停靠食老本 每季finale同開季第一集 將劇情推到最高峰 之後慢慢消費個班主角核心 死下又一個 死下又一個 S2-S7 都keep到個公式 之後就大家都有眼睇…沒落得好快
最有印像 套完人料就殺左佢,然後講句:what?

同S1比轉變好大
打完negan /囉左亞歷山大完係最好
尊重啦
咁少? 10集都拍唔到?
我估應該唔會再拍電影
而家完左
其實好想睇到Rick見到而家嘅Negan到底會係咩反應
當初聽到會回歸以為Rick會入聯邦一齊推倒Pamela
然後回歸只係過場留名鋪外傳條路

有咩意思?
其實漫畫都係咁, COMMONWEALTH已經係大世界觀
只係冇咁多BUDET, 拍出黎好似好細
可能唔知發生咩事, 第一時間啪左佢 = 完 =

BTW, Daryl點去法國呀...唔好搞歐洲篇啦...痴線..
最好三套spin off最後合返埋一齊, 拍6集 season 12
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞