爐石戰記玩家回歸討論區 (3) 等改板

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
一陣又有條傻閪衝出黎話拎任務法去standard上傳說再講
唔知點解官方唔想將WILD批係競技層面, 大賽同比賽都係STANDARD
之前我都係呢副, , , , 比MAGE打到爆開 依家可以拎番出黎撚下
12勝果50包係一生一次定係次次12勝都50包

反而支那服網易都有搞啲Wild既比賽
會多啲人討論Wild
每次
所以有能力既可以賺撚盡暴雪無成本無限金傳
應該次次12勝都有
我打左一次12就冇再入場
好簡單,如果推wild就會更少人玩standard,更少人開包
早有資源果堆人繼續拎副wild出來玩,反正可以入wild的standard咭好少,你一副deck得果30張,而且下下跟體系,點配呀
唔完全同意但同意官方係因為錢而唔推廣Wild
玩wild既人都係會玩standard 相反就好少
其實Wild而家好多meta deck既核心牌都會用到standard既卡(咒魚術, highlander牧,德, 心火牧, 開門法 etc)
咁就算玩wild既人都係會繼續課金買standard包 同埋每出新既卡包其實都令原有Wild既卡組更加完善(highlander deck)
利申: 理性討論 純粹覺得啲人唔好係度妖魔化Wild
我覺得係因為standard而家都已經唔多人玩
比賽觀看人數係低到有啲恐怖
仲認真搞wild再分走啲人就真係收得皮

官方一開出wild已經搞到果面成個垃圾場咁
就算而家有心想搞都未必搞得番起
同時亦都無咩誘因令到佢要推wild
無人玩->無比賽->無人玩->無比賽->...
咁真係無辦法估Bliz的策略
我自己都好耐無玩wild,好耐之前上傳已經唔記得用咩deck
次撚次玩都抽唔到5星死聲
邊個先真
咩啊上面已經實裝咗啦
下面就未知
咁呢樣暴雪自己搞柒哂真係無計
就連streamer都直線下降 以前日日追amaz, savjz, kolento, kripp 而家好似得返thijs, dog係多啲人睇

時代既眼淚
我金卡直接拆左無睇
爐石班pro個個都毒氣迫人係amaz感覺外向啲
後面仲有toast surrender
Dog表示唔同意
tom呢?
amaz去咗邊
Toast
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞