爐石戰記玩家回歸討論區 (3) 等改板

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
有幾套牌勁就一定架啦
但都有牌可以制衡

而家啲任務同發現好彩起上嚟真係cls
任務邊夠控法控薩黎
講好運又有偷牌賊
2016應該先係爐石最黑暗果年喎 一張yogg搞到成隻game都係鬥rng
同埋爐石一直都同hardcore扯唔上關係
爐石個特色就係易上手 要hardcore既話mtg lor 遊戲王仲hardcore

我反而覺得發現同任務係依幾年爐石出得最好既機制
依幾年出既新野好似都係得依兩樣留得低
發現係減少rng 如果無出發現既話而家果堆卡全部都仲玩緊隨機比一張xx卡你
任務個問題係佢成日平衡做得差姐
做到就贏其實咪同啲otk deck齊combo夠mana就贏一樣
課金果樣野其實而家個任務獎勵已經好夠玩
正常唔課淨係解任應該每個expansion都有6000金左右
淨係做分奴既話佢一個月先改一次卡 每個expansion3副deck一定夠用
想咩deck都玩下既話咪課 依樣野除左lor之外應該所有卡game都係咁

不過今年既爐石同上年比我覺得都係唔好玩左
上年任務dh 絞喉賊依啲deck真係明顯分到玩家實力
今個meta啲deck係偏簡單
同埋好多時都係啲新卡逼你砌咩deck咁
仲有其中一樣最on9就係越黎越多破壞手牌機制
仲要基本上係無得防既 最多都係減少比人食到既機率
控法生coin俾你再交換消耗
控薩魚人放題
呢兩個都幾乎防唔到
而家回歸點玩好 係咪一定要課副牌重係奇數/兔兔時代
我係睇咗上年世界賽posesi對glory場任務dh 內戰今年先玩返
而家同類型牌應該得boar priest
小d張新卡432又係好癲
3費法術加一粒空水晶
佢多一費但可以定向抽自然仲有隻怪企場
新po唔記得留名添
連old guardian都話新set無deck building
副副一樣真係好聊,所以去玩賊有random原素好過
究竟咩deck可以贏控法
好似副副打佢都無咩優勢
玩控法 打詛咒術冇蠃過
轉deck之後無遇過
岩岩玩術,T1無野做燒牌
岩岩好燒咗對面隻法師2張惡鞭
佢直接跳咗
好耐未見過Naga法
打親都係控法
新卡555直接廢咗龍母德
應該廢任務同卡扎?
龍母都work咩
佢啲牌都係起始牌組
變左唔同手下
任牧直接收皮
任務dh 配新牌好似唔錯
應該是work
就咁睇堆新卡
除非會有啲好勁既token deck砌到出黎
如果唔係既話infuse應該係爐石有史以黎最廢既機制
除左無限infuse果張之外其他都唔知係做乜鳩
等buff

奴隸戰幾時重出江湖
有隻534 aoe
奴隸戰邊有運行
求其一隻多過一滴血就唔怕
抽上手先開始計 咁撚難觸發
個效果點都要有corrupt果堆卡咁先合理啦
睇完堆新咭,都係無興趣打standard
等新傭兵同戰場算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞