爐石戰記玩家回歸討論區 (3) 等改板

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
應該十月岀
10月頭出mini,11月頭nerf一轉,12月頭又出新set
咁又一年
"咁又一年"呢句好唏噓 不過真唔經唔覺都玩咗咁耐
啲expansion越出越無聊
而家啲deck好似暴雪捉住你隻手教你砌咁

同埋張4/3/3幾時delete左佢
你都feel到我幾咁唏噓
啲卡拆唔拆得
禁錯制俾咗1000G玩亂鬥
咩DECK可以回本
認真?
玩圖騰薩 屌打
要睇下卡庫夠唔夠厚
如果一直有玩開儲開卡既highlander shadow priest/ warlock
任務開門法, curse warlock (魚/imp個套都有人玩),T7獵
快攻既:even totem shaman, pirate rogue
狗啲既:復活牧
技術流既心火牧, 奇蹟賊
偏門啲既地雷賊
以上啲deck都有人12勝過

Btw我都入咗場 2win緊都未有時間繼續打
入得場既基本上都齊deck 贏到7,8勝其實都回到本
無筆直既咪拎返standard副牌入場
話哂standard競技性高咁多 實屌打wild啲垃圾fun deck啦

佢慢慢LOAD個陣我連禁幾吓
個陣都未知係打12勝
之後LOAD完就話我買咗
係咪當咗普通亂鬥
唔知Wild 死騎 OTK 依加仲勁唔勁
基本otk都唔多建議有4/3/3又有7/4/4 太易比人破壞combo
有無gp 交流or加好友 玩開標準
點解40野獸獵咁高勝率既
自己實測副牌太食牌序 靠高質生物站場 順cost出牌打優勢 但缺點係一卡手過牌太慢又易比人解場 去到8-10費基本手牌得返3, 4張 人地落4/3/3基本都換硬大帝/king crush走
最後3勝結束呢個回合
### 文物DH+魔化
# 職業:惡魔獵人
# 規則:標準
# 多頭蛇年
#
# 1x (1) 『海底嚮導』芬利
# 2x (1) 滅絕文物
# 2x (1) 狂怒(等級1)
# 2x (1) 矯捷符印
# 2x (2) 文物寶庫
# 2x (2) 混沌之擊
# 2x (2) 魔化彈幕
# 2x (3) 奧達奇戰刃
# 1x (3) 布萊恩‧銅鬚
# 2x (3) 幻影文物
# 2x (3) 掠食
# 1x (3) 絲瑟諾女士
# 2x (4) 學校老師
# 1x (4) 悶息海星
# 1x (5) 極貪快感
# 2x (5) 次元文物
# 1x (6) 裂魔者克圖斯
# 1x (8) 工藝師希莫斯
# 1x (8) 捷斯‧暗織者
#
AAECAbn5AwiN9wPIgASHiwTlsASNtQT7vwSY1ASq3QQLwvEDifcDivcDg58Etp8ElrcEmLoEr94EsN4EquIEheUEAA==
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌

我自己實測用呢副 玩熟咗就好勁 鑽5上傳說
https://youtu.be/piC9Q0APKXo
完全唔驚433 由得佢換 佢換到我key牌都用唔到 我又唔一定要靠嗰張Key牌 有幾個獲勝手段
呢副係唔錯
尤其改版後少咗mage

打到個心都震晒
咩deck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞