爐石戰記玩家回歸討論區 (3) 等改板

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
我好鐘意玩helpful refresh,千祈唔好nerf呀
只要做好個任務 其他就交比個球carry
係接到個任前食咗幾次
接到之後就食唔到
ja ga
有冇人知戰場有個任務獎品係比隻XX你(例如卡爾加,光牙果啲)
之後佢回合結束果陣發動兩次
個發動兩次係所有卡既效果都兩次定淨係佢比你果張卡
所有回合結束觸發嘅野
唔單只係怪,技能都可以

甚至就連暗月獎勵張金幣都可以1變2/2變4
即係變左以前炎魔隻戰寵?
金幣爆牌大法
的起心肝爬Wild Rank
用咗副地雷賊 靠變身資訊差贏 係鑽4 14勝2敗直上傳說
中間食哂個啲復活牧真係好爽
玩地雷賊係standard上傳說先講
Standard 悶撚到唔想玩
咪係 Wild多唔同職deck 又多唔同combo 快攻中速Otk咩牛鬼蛇神都有
Standard 來黎來去個幾隻職橫行
仲好意思講去standard證明自己 on99
呢個月standard 5 場咭背任都仲未做
死水一樣點玩
你講娛樂一定wild好玩架 咁多年嘅牌都可以用
但講競技一定係standard架啦
唔明有咩問題
點解Wild唔可以講競技?
Wild生態一樣有tier deck
甚至你都可以拎副standard去玩
我都唔明點解standard會有優越感啲 笑咗
小s術士連輸7場
最後要加入dh先贏到
先唔講競唔競技
分享下wild地雷賊上傳無啦啦衝出黎話standard上到先講
兩面card pool唔同meta唔同都可以拉埋一齊黎講
暴雪game仲有咩競技可言
連續2場任牧比對面433偷獎勵
wild card pool大啲
玩到嘅mechanism多啲
要防嘅counterplay 又多啲
wild係好玩 但點解好玩就等於冇競技
利申 兩邊都有玩 復活牧死全家
exactly想講既野
Btw 復活牧頭5turn唔打到佢爆頭就投得一半
我未試過成功偷到任牧
通常係俾佢隻433偷咗我隻433先
暴雪為咗搵錢可以去到幾盡
連Wild都出3金傳package 一陣中啲垃圾真係
2000金個個bundle 加陣課仲有冇用

冇玩幾年
我會買
啲金用黎買包未必中到咁多傳
今期heroic brawl有無人玩
Btw 出得heroic brawl應該就快出迷你包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞