冷氣仔 你問我答(3)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
一齊在場?
約2個一齊上去傾
分開2日
大陸買機格力係貴過美的 唔計外國野有錢買格力無錢買美的再無錢先買細牌
格力起家係用人地壓縮機
以前啲機有試機制 呢部好似冇
新機都會唔岩比例?
樂聲一開機 High cool 就聽到有水聲
想問下係咩問題
你個位散熱冇問題。
三菱重工中國qc就麻麻,價錢已反應
請留意qc好係三菱電機,逐部check
下次裝2部1匹窗口算
大裝修就換
小裝修就繼續用
想問一下 窗口機要開凍d先唔會臭既問題
變頻式窗口機都有同樣情況?
廳200尺 上層係天台 再加開放式廚房 諗緊要2匹定2.5匹好
你呢個問題有好多可能性
但代理唔跟 就爛壞d
問下裝機師傅係埋甩定燒喉
如果係燒喉 除左壞電子牌 仲有可能燒密左條喉
有無做去水
無問題 可以長開
通常室內機得好小野壞
壞左換零件就得
唔明咩本體有無分別
但如果室外機壞 就會兩部一齊唔用得
換機要換曬
咁伙需要裝變頻
因為伙係對溫度比較敏感嘅人
咁eco 同quiet 係咪一尻樣
人生苦短,及時行樂,轉變頻
唔同呀,eco佢話係ai program, 可以自動sense不同情景溫度自動控制,我試左幾個鐘係晒氣嘅
你要玩呢啲,應該要買大金/三菱電機有智慧眼嗰啲機種,但其實用過都一樣覺得晒氣

同埋佢個app電費應該係估多左,比小米多2,30%。
根據我使用經驗,小米舊野係幾準
佢個nanoe 我唔敢話冇用,你用空氣清新機度下,pm2.5真係低左
問題都係佢清唔到自己機入面,會唔會咁快臭就要拭目以待
都係嗰句,佢身為一部變頻冷氣,完全唔合格,未見過咁豬兜嘅機
上手買落留到呢架
係呢個月收樓 最近開先聽到
想問下東芝冷暖變頻分體得唔得?
Model係Toshiba RAS-18J2KV-HK 2匹
另一心水係Samsung windfree premium AR18TXHAAWKNSH 2匹
各位ching有冇經驗用過呢2隻brand掂唔掂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞