冷氣仔 你問我答(3)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
係 但真係要檢查過你部機先知問題所在
換分體某程度上都一定要換喉
而你呢個情況更加係必須要換
因為新喉嘅厚度要求比較高
至於安裝費同埋需唔需要搭棚就要睇返你嘅位置
比較細嘅室外機會喺窗口式分體珍寶同樂聲都有
但係樂聲無貨
你呢個情況我會建議用420升高
我途中有呢個問題係正常
佢教你呢個方法係可行
但係你首先要洗一機清左入面嘅污糟嘢先
咁請問大金會唔會都一樣會咁?
大裝修嘅話我會建議換
你預一部機用7-15年
你而家已經用咗10幾年正常都係得返五年來嘅壽命
你都唔想五年來換機影響到你嘅裝修
唔會
我途中等於auto 屌錯字
格力會唔會,未用過格力
thx 師兄,想問如果420係咪只有菱電較好? Pan記,格力 點睇? 因為筆直有限。
新機唔肯定 舊機唔會
傳統正常auto 風你可以當係時間掣
可能15mins 大
15mins 中
之後轉細
有d 新d 係跟sensor 跟室內降溫速度
P記呢一隻 我地估係為左慳電嘅on99設計
但假如伙揀岩匹數 會好小出現停機
可惜係香港d 房大細
菱電係最好
如果唔係就格力la
上面巴打94尺1匹算唔算啱?
呢個設計冇得頂
利伸好鍾意師兄 實測post 想做好耐
但無時間過
好appreciate 師兄你
其實你做曬之後可以開冷氣鋪
算好嫁喇
但仲有樓底坐向 etc 嘅問題
你都教左佢最好方法 開小小門窗
我度左1匹auto/2格最低係350w, 我估計正常房應該要120尺先唔會cut
咁本身可以行250w, 依家變左350w, 浪費了好多電費
佢整到個cspf咁高但冇用
係數字上 我相信你
ching好多謝你既comments.換喉果part 真係唔知。仲以為佢係懶得執我既入墻喉,貪放便/平D先話整明喉添。電器鋪sales堅係如你所講,要哩兩隻牌子先有細部(36*高)散熱,同埋堅係話松下8月先有貨。。。
同埋我會建議買樂聲
若想生活好 請遠離珍寶
至於420裝唔裝到就要睇返你嘅位置
屋企部舊分體開左5分鐘自動斷左電咁熄左 但電制重係有電 remote開唔番機 係咪玩完
另外屋企其實重有一年就搬 想換一部budget 2.5匹窗口機
最近抵玩係咪格力 gwa2124bm?
請問菱電 大機 冷暖 2匹 有咩型號選擇?
新買既pan記冷氣有倒汗水係咪有問題?
屋企大裝修,有兩部分體式大金,用左十幾年都冇乜問題,值唔值得換成變頻?
大裝修嘅話我會建議換
你預一部機用7-15年
你而家已經用咗10幾年正常都係得返五年來嘅壽命
你都唔想五年來換機影響到你嘅裝修

我都係咁諗,只係覺得仲用到好似有D浪費所以先糾結,
唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞