冷氣仔 你問我答(3)

1001 回覆
15 Like 6 Dislike
要睇位先答到你
如果問我 我會建議裝到窗口裝窗口 性格比高好多
淨下會焗醒已經可以唔考慮p牌
我唔建議用auto 風
同埋以前嘅窗分冇呢個問題
最新呢部窗分我未裝過所以唔肯定有無

550機1匹,2格以上一樣最低350w,
綠色係1格風,紅圈係2格風,當日室外溫度33度,唔算過高
以前窗分係定頻,竟然冇呢個問題?
依家新出係變頻
3.05米 東北
香港有行貨嗰啲東芝分體機都唔係美的造
冇聽過泰國有美的廠喎
2格風開eco會唔會cut

會,得1格風,或quiet先可以行250w, 開埋eco可行225w, 同佢標最低225w match
姐係點 當間房要用350w 既電
咁2格 auto 唔會停機
但間房只係要250w 姐係2格 auto 係over power
on9 pan機 feel 到over 就關機 等到個溫差夠又著返?
但eco mode 都會停下開下咁?
quiet 我以為係細聲啲
早排3月過咗冬天開返房冷氣冇凍風,搵師傅睇過漏雪種(懷疑裝得唔好),部冷氣用咗2年幾咋入咗雪種頂住先,點知前幾日已經開始唔太識出凍風了

想請問下要換既話,我而家係分體變頻淨冷1匹珍寶ASWG09JMCB,係咪都係推介大金or格力? 有冇型號推介?變頻定係定頻抵玩啲?
同埋村屋頂樓(2樓)撘棚裝冷氣通常要預幾錢?
你嘅理解冇錯,其他牌子auto唔會咁
2格亦都好難衝過龍,要4,5格又set太高溫先會衝過龍
細聲咪細風,製冷量咪低啲
但去鋪頭睇過個能源標纖,三菱依隻分體真係幾慳電,好心動
唔該哂,以為新機咁快就漏水,嚇死
以為新機唔會有e個問題tim
你係講緊停製冷 唔係停風扇
但東芝 其實一早比美的收購左
無錯
大金 ftkc
格力 gasf gicf
裝工價錢range 好大
一部分體 3部窗口 睇下你係咪真係用好多
原本好似係討論緊 直情連風扇都停
呢個情況都代表你部機夠凍
唔係風扇停,係outdoor 停
師兄 請問一下
我間房150尺左右
比咗$12000裝大金1.5匹分體機連搭棚
點知呢幾日開足全日都唔撚涼 仲要出汗 (已經較最大)
係咪要換2匹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞