康城峻瀅海茵9

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
137 5萬伙
康城得一個站做中途站死得人多
似分支中間果一點建站往下接落佛堂澳137
上方沿直行至坑口某點行一段路作交匯轉車?
沿途惠及峻瀅一帶及新百勝角公營房屋
又疏導左康城站目前擠逼情況 維持2+1 3+1狀態
拉直走線可能平過填海
呢個變數都真係幾大
站頂隨時變遠離鐵路站
唔需要起新康城站

直接將軍澳拉條線去137就得

三支線1+1+1
康城加峻溋海茵人口等同坑口,137區等同寶琳,第時將軍澳線就1+1,一班去寶琳,一班去137區,兩邊車都咁多人將軍澳線齊齊逼
寶坑上錯車機率暴增100%
咁樣會玩死將軍澳站
延線點起? 睇我呢個post啦
https://lihkg.com/thread/3184559/page/1
根本成份施政報告都係邊緣化港九 咩起動九龍東躍動港島南都唔再提,明日大嶼都只係縮到得返交椅洲
中原分行經理黃仕斌表示,將軍澳日出康城LP6第1座低層G室,實用面積505平方呎,採兩房間隔,擁梗廚,單位座向東北方,望清靜園景,最初開價925萬元,現降價170萬元,以755萬元易手,呎價14,950元。

據悉,原業主於2018年9月以680萬元買入單位,持貨4年,現沽貨帳面獲利75萬元離場,單升值11%。據悉,屋苑對上一宗同類型單位成交於本月錄得,同屬505平方呎的1座高層G室,以952萬元易手,呎價18,851元,兩者造價相距達21%。

========
係咪好快會見到1000萬LP6 三房套
10就有,灣仔入境大樓就快搬去將藍調景嶺出口
5依家得裝修廢料,原本堆填區就係依家講嘅137區
高低層
將軍澳同調景嶺唔洗上車
海茵隔離塊空地有冇機會起支插針公屋?
小西灣都無上蓋物業玩
研究得嚟
分分鐘下屆又斬掉從練
唔會啦
137 區梁振英年代開始提
用左6年時間規劃
填海基本上事在必行
係唔知會點填
康城南邊準備景觀會有影響
已經Cap哂啦
依家係加拿大big 4做緊
有時同d partner吹水
知你香港嚟就同你話good timing to leave
HK is done.
哩排睇租盤
首都 LP6平到癲......
lp6 咁既質素
唔平搵鬼租
景觀贏好多期喇
又唔係太差 啲野長期實用過會德豐
晉海仲垃圾,屋裏面啲窗門已經收晒皮櫃都發晒蟲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞