康城峻瀅海茵9

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
支線其實係咪win win雙贏
環保大道整多個站已經解決哂
上樓duck 吹緊個站行去峻瀅後面。而家投資峻瀅咪好有水位?

https://youtu.be/AmQ1uTeGtOw
今次唔同以前,擺得幾耐?
有政府官員講埋出黎點做法仲走去信個吹水佬?
直接反對成個137區發展咪算,還掂政府都唔會理你
其實137區唔整地鐵站
好似屯門咁加d港鐵既巴士循環線,不停來回康城站同137區咪搞掂,轉地鐵又可以免費轉乘
唔洗填海又唔洗搬站
分分鐘下一屆又話無咁多人住
又用嚟發展另一樣野(高端科技港)嚟頂星洲
頂到的話
長實真係長柒,STS成千呎屋塞煤氣唔肯重鋪只係整條外牆喉就咁推卸責任,所以好漢真係唔會買長實樓,領都屎吐雞一撚樣。

【SEA TO SKY無煤氣用】入伙大半年都整唔到,因發展商執修方案不似預期?
https://fb.watch/gnCKQPVtnN/?mibextid=u79Ldb
填海幾時輪到港鐵話事所有野都係政府決定嫁喎
3+2+1?
支線點都分薄左原有康城站班次,非繁忙時間可能更加疏,甚至未必有車都講唔定,對於上蓋班人最穩陣就一定係填海延線
問題係個站宜家都逼爆咁濟,遲下LP11-13入埋伙,月台都落唔撚到
最理想嘅解決方案都係支線+加班次
其實我覺得係OK ,主力興建公屋居屋,交通差少少都大把人想入去,或者唔好起咁多單位減輕個社區負荷囉

不過依家似係政府見反正有條鐵路,不如駁長佢填埋海又可以起多啲樓快啲追供應,又可以俾港鐵賺多筆
依家係主俾佢個考驗
搞得黎都變南港島線
到時都30年後
收到風係康城會延去柴灣
柴灣港島線尾站係137區
下年會公佈起動香港東大計劃
收到西北風?一早ban咗啦
收到風康城直接駁條地下通道去北部都會區
康城樓價gogogo
ban咗都可以重啟
3+0+1? cls
gogogo
你係咪好想快啲賣咗康城?
係咪好驚le

我覺得康城站,應該要起多幾個地鐵線,直落港島,即上深圳
住喺康城嘅人,全部都係人中之龍
應該免佢哋交稅,每人派1百萬
好多業主驚到係咁幻想
明明北部都會區先係大方向
康城將來只會變公屋都會區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞