康城峻瀅海茵9

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
康城一房有冇冧價
之後會唔會換樓換3房?
唔會既話我覺得買大D 舒服D, lp6個location 又唔係真係遠到接受唔到
長住晉海會好過lp6,個人覺得
煮就唔好開廚
Ching介唔介意講多啲?我見晉海好多2房單位景觀都幾差下
想租康城兩房15k邊個屋苑好啲?睇過晉海lp6
樓既質素
Lp6 收樓一個月後天台漏水

晉海1座啲兩房咪開揚靚山景,仲要東南
2b 座就望日出公園
5座就望返西北,都ok
咪同lp6 啲內園景觀一樣
可以睇下
內園同山景就晉海,要海就LP6.
Malibu
晉海同lp6樓望樓 晉海比lp6同領都夾住
你見晉海存在感低就知咩料啦
同問
晉海同lp6都住過。晉海屋内用料好低級,景又無咩好選擇根本唔需要考慮。例子:
- 窗口得單層,成日同出面冷氣同地盤共振隔音差
- 門好矮
- 洗衣機同雪櫃用無人中意嘅whirpool
- 出面冷氣機台唔係自己果部,要受人熱氣同震動聲音
- 浴室得浴室寳無抽氣喉冲涼好焗
- 睡房露臺門隔音好差
晉海窗玻璃double glazing 既喎
Lp6 走廊長期臭,單位漏水,廳細,再加南豐出品,已經自動blacklist 左
利申:住過晉海,屋企人住緊lp6
LP6 唔好買低層明廁,入過兩間有窗廁都有渠味,閂窗都冇用因為有個抽氣扇會入到氣。個窗出面長期係冇光。另外3A 2D都係大伏。長期對住人地屋嗰幾隻散熱器。

晉海就算鳩數。去睇Malibu好過
點解私樓區啲月入都可以咁低
晉海塊玻璃好明顯薄過LP6 , 日頭隔離地盤開機有時共震震過貓王。LP6 就冇遇過。睡房都係晉海聽到出面明顯冷氣機聲

漏水兩邊都冇試過,臭味因為兩間都黑廁所以冇臭渠味。走廊上次去LP6 2座低層係有呢個問題. 我覺得係單位渠度吹出黎

LP6 個廁所地櫃之前好幾個業主都話隻櫃有蟲要換過。自己都有呢個問,有好多點點蟲仔。呢樣要check 。so far 晉海冇呢個問題

Lp6 個廳真係好好好短。晉海個廳好用過Lp6 .

景觀一定係Lp6 好過晉海,1A 座所謂山景好嘈。自己1B 座唔係向環保大道日頭都受環保大道噪音影響。聲都好入屋,應該係領都反射返黎
兩個人60k已經可以供到喇
兩公婆加埋過100K都住唔起將南
係咪計埋小朋友?
一房或者可以,兩房都真係頗勉強
係咪今日佢靠邊邊
過海景畀隔離嗰一期檔咗少少
搞到平成咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞