康城峻瀅海茵9

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
保護海港條例個範圍 係去到鯉魚門就完
加密所有班次已經夠玩
依家peak hour應該加到盡?寶琳得單月台限制左班次既上限?
個個都吹永久海景
AA實係咁講,所以買家都要做功課睇清楚規劃同實地考察
講真今時今日邊有野係永久 就算保護海港條例都有一日可能修例,要買海景就唯有買個睇落穩陣啲、可以捱耐啲既地點囉,康城向南對出成片低層工業邨用地,本身睇落去都有不確定性,冇諗到政府咁快搞9呢到
137區狼英嗰陣已經諗住用黎起樓,唔做功課就後果自負喇又唔係街市買菜
搬乜9站

都好明顯係填海起延線

再加密班次
有業主propose緊反對填海
想永久海景就買LP13啦
一陣搞到要搬站成個康城多得佢地唔少
反對得就緊係買咗海景果堆啦
業主有幾多人,反對得到政府決定
唔好咁講,呢度啲巴打腳都震埋
到時將南指住你黎笑
大家一齊行露天
海茵估價跌左幾多
最理想係好似尖咀, 尖東咁喺環保大道整個康城東站,同而家個康城站用地底行人隧道互通
康城東站做總站,之後下一站係137,再下一站係直接過海到杏花邨,咁TKO條線就唔使大負擔
政府講到明填海 你搬站地鐵就真係傻系啦
此外,《施政報告》宣布將啟動發展將軍澳第137區。甯漢豪說,將研究在137區附近作近岸填海,但強調高密度發展只會集中在137區,日後近岸填海用地會提供社區設施,例如休憩用地、承載將軍澳延線等。她希望今年年底可公佈土地的用途建議,並在2025年動工。
1+1將軍澳至北角極限班次1.75分鐘一班 寶琳康城各3.5
初期一定係話休憩用地、社區設施 過左海就神仙
港鐵作為商場業主點會搬走自己個站
可能佢係蟹茵業主
初時話十層 之後放寬高度變三十層五十層都得
總之一動工填海基本上係前排海景單位已經判死刑
但唔填既話鐵路替代方案都係支線Or 搬站
成件事變左海景樓同上蓋樓業主拗手瓜
區議員幫邊面都死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞