恐怖片 咒 好似俾人吹大咗

554 回覆
305 Like 119 Dislike
道高一尺 魔高一丈
愈紅愈反
lm
啲美術真心好靚
個神像同天花板幅畫做得好靚
邪教村個景幾有feel
其實套電影關高雄撞鬼果單新聞咩事?
民間歷史故事嚟
可以google下《陸丞相禱三山》
個導演幾識化用呢d嘢
導演話係受嗰個新聞啟發
應該就係用咗集體撞邪(陳家村)同埋斷食呢兩個位
成個古仔就完全改頭換面
我睇翻個新聞覺得現實嗰單仲恐怖過套電影
點整死 明明仲見到d人向地道拎番阿東出黎 都星左女主一巴
無想像中咁恐怖
d劇情好散
我睇完都要google一下d時間點再諗下
重組番個劇情都幾好睇
唔好太高要求算係咁
似係自殺, 你見佢地成班麻甩佬響身上畫晒符文, 估計係獻自己條命比佛母希望佢熄怒.
條村好有以前玩屍人, 零果D日式恐怖game feel
想問有無人明點解個媽媽一開始好似好專登令個女被上身?
例如?
有冇聽過國家級咒術師
只可以話特技化妝師好波 😂
張圖遠睇以為影住個男人下身著緊男裝底褲
佢又唔似串你😂😂應該串緊自己點為劇情兜都唔合理自派膠😂😂唔好咁敏感 搬男朋友果下我都有諗過
無死哂,導演有講有部份村民無死帶走靈童離開村出去生活
https://youtu.be/mTzHKT_bwLU
等呢套泰國出品
又吹大又垃圾又唔恐怖又盛
啲on9好難服侍
要睇一次解說先明得哂來龍去脈, 整體上係幾好睇既, 又唔算吹大, 女主由一開波以受害者身份做埋 d 仆街野引全世界落疊, 朵朵反常行為係幾令人心寒, 反而果 d jump scare 位嚇鳩你既先係敗筆, 最尾玩殘影既手法唔錯

本身好鍾意睇恐怖片, 細個睇咒怨真係永世難忘, 好期待有下一套可以嚇鳩自己既恐怖片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞