恐怖片 咒 好似俾人吹大咗

554 回覆
305 Like 119 Dislike
Netflix 啱啱有得睇,係睇之前上網睇左影評。個個都話睇到唔係瀨晒屎,就係夜晚訓唔著咁。

咁我都有定心理準備咁去睇啦。我預望係同conjuring 咁上下level。

但最後睇完係有啲失望。恐怖位唔多,又唔心寒。啲特技仲要勁撚廢。
睇左幾個字已經熄左。悶
悶 完全唔恐怖 之前套兇靈祭結局仲有啲料到
打喪屍奇奇怪怪就真
conjuring 反而覺得好普通
呢套個氣氛好好多
吹大咗 垃圾黎
唔會睇!
睇到訓著 建議用1.25倍速
Conjuring無代入感
鬼佬間屋太大
Conjuring 女主同個女玩拍手有一個場景好陰
地窖拍手有一段都驚
戲院睇同netflix睇嘅投入感唔同
加上語言唔同 我自己都投入唔到
更加唔會跟住劇情去念咒
好無聊白卡癲婆喺到唔知做乜
悶撚到痴晒線
秒殺
故事係幾散 但都有恐怖位既 同埋道具場景落足
成個故事個結局好撚混亂,佢老母有乜理由覺得自己劃返個𡃁妹啲符文上身就可以去同個佛母溝通或者作法...早個𡃁妹就話自己係神明揀既...
你一個大媽以為自己係乜水...仲有就算你死Q埋都唔代表個神明會放過你個女...你拍埋片伏尻人一齊去坦個詛咒都好....又真係幾多人會咁ON9? 佢完全無交代個佢地個爛鬼頻道有幾多人睇...
由頭到尾都覺得個老母真係好撚ON9! 以母愛好偉大呀咁去搞個結局出嚟...

通常係外國片有呢啲情況...9 成 9 會燒尻佢老味做結局...你燒得成都可能個女會無事!而家咁真係唔知DO WHAT!
次次出事位都係d女人唔忍心破咗法

叫咗佢7日唔可以進食,但又比鳳梨個女食,害死咗阿清師2公婆
通知啲叮嚀會俾人當耳邊風

薩滿又係,呢套又係
conjuring 1 應該係最震撼
喺Facebook group 見到嘅分析
好勁

啱啦,台狗最鍾意吹大自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞