恐怖片 咒 好似俾人吹大咗

554 回覆
305 Like 119 Dislike

正常香港人根本唔會識讀
劇情好薄弱 個世界觀 角色 想帶出既信息
都好平面 同好表面
投入唔到
母女情深又唔好拍到出嚟 恐怖感如是
全部都唔到岸
成套啲所謂驚嚇位 睇完全部笑左出嚟

利申:有睇開台灣電影 但呢套真係唔掂
講近年台灣恐怖片 我覺得紅衣小女孩出色好多 劇本成熟好多 呢套個劇本真係冇乜深度 好青澀
同台仔之前啲恐怖game一式一樣
唔知有咩分別
戲院咁多人反而唔驚,屋企自己睇應該驚啲
上次套薩滿都係麻麻地
還有類似的電影推薦嗎
都收唔到網絡點upload
若男點解最後先死 明明一早探過靈
佛母動機係搵個新女祭品
未必要死
你當下一任仙童
咁快殺左女主的話
朵朵出唔到世/唔會知自己真名
唔著數
而且冇女主

邊個拍片剪片咒埋你
若南幾時去雲南問法師? 點解係bb 出世前。
法師解完比若南,又解多次比男人聽? 男人個解釋唔同左
佢知道又水人去多次
最bug , 成村死晒, 差館自殺,都無人去封村 / 捉鳩若南謀殺 ... 應該終生監禁,唔會出到片
影撚完個個都死q 晒, 邊有人upload.

究竟若南掛左邊個幫佢upload 最後個幕?
diu 割人耳若男都無人通輯,病房有cctv , 應該捉鳩若南傷人
暗示台警低能囉…
連登仔真係懶係眾人皆醒咁
成套戲個氣氛真係好撚足 果種邪教式既恐怖係好撚夠
臨尾黑底白字既經文有邊套邪教恐怖片玩過呀?
成套戲啲恐怖氣氛都唔夠靠jump scare做出黎啦喎

有乜好屌?
阿清嫂個化妝好恐怖
官將首果度cut左可惜
世界紀錄 392日冇食野 但有飲水
夜媽媽自己一個戴headphone睇完套戲, 恐怖過平時喺戲院睇鬼片
有無人覺得
啲正神轉頭唔睇
幾得意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞