恐怖片 咒 好似俾人吹大咗

554 回覆
305 Like 119 Dislike
你個腦有幾細先覺得燒腦

拎住套咁啲嘢都可以打J
發表意見都比你講到打J
你On9架
啱啱睇完…代入感係0
好似套戲入面啲觀眾賴嘢多過我賴嘢

覺唔用腦既先會覺得呢套野好睇
眼高手低根本
呢套野包左jump scare + 心寒元素
jump scare同鬼樣呢啲連登睇得多反而唔驚
所以中段靈異現象+廟婆jump scare完全唔驚
反而雖然知道一開始要你記符號係玩野
但去到後面殘影嗰part真係估唔到中左伏
然後佢又即刻問你最鍾意嘅三樣嘢
都知佢想導你講人名忍住唔答
而且明知睇樣會中咒語都忍唔住會想睇
成功俾佢完成左個咒語
最尾玩心理戰呢part好正
有種心寒中伏嘅感覺
唔明點解心寒唔當係恐怖嘅一種
樓上班人老子什麼鬼都不怕
咩恐怖片都唔覺恐怖啦
睇youtube段片,後尾打入朵朵身嗰d綠色嘢,本身係蛋嚟,唔知係咩呢?
恐怕片都係覺得年幾前個套泰國鬼片 兇靈祭 恐怖 ,印象超深刻, 若然在座咁多位未睇過既可以去睇下 。 利申 未睇咒 準備揾日睇
擺明信左邪教,呀吳先生講大話,D傷痕係屋企人做,但就話係個女自己做
bad ending 觀眾印象深啲
殘影part逐隻字彈出黎都估到有啲野就飛左
一飛去到問你最鍾意3樣野係咩
個腦諗左屋企人個全名但無講出口
但之後成日都會諗「仆街啦 無講出口咁樣計唔計」
「我無睇殘影個part 應該唔算落咒」
「但我又睇左佛母樣」etc
睇完都會令我擔心係咪中左咒呢下
至少同觀眾互動呢part好成功
佛母咩樣
囡同家人都有份整(新聞)
都幾好睇
Conjuring 都有啲假
依套拍得算真 可能因為個文化影響
導演話喺拍依套戲期間 佢隻狗走咗
所以係獻俾佢隻狗
唸起導演話拍攝期間都有唔同既靈異野發生
邊到有講
終於睇左 Mid sommar,ok 掂,完全係我鍾意嗰類型。
其實咒整體格局幾好,好反映到台灣地道既神怪迷信。
呢d係催眠技巧黎
我覺得用呢d手法拍惡怖片,好仆街
又唔覺吹大咗
幾好睇呀
第二集我會去戲院睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞