恐怖片 咒 好似俾人吹大咗

554 回覆
305 Like 119 Dislike
你有你講囉

見人話套戲唔恐怖就好似狗咁護主

套戲劇情都可以討論咁耐
幾啱你呢個水平
ari aster 兩套都好正!
拍戲啫, 真係咁勁d邪神統治咗地球啦....
薩滿悶撚到
頭一個鐘都係舖排
舖完一大輪後面就劇情暴走變左好似rec咁
變左成件事好期待但後面就睇到呆撚左
仲要最後都係一個戇鳩女累全家呢d白痴劇情
連我d驚睇恐怖片既fd都睇到笑
我覺得咒好睇在唔係佢真係好恐怖
而係導演用左好多以前細個睇好多視覺錯覺既畫面黎同觀眾互動
我幾鐘意佢有part黑轉白然後隻眼會殘留左個logo既形係到
好有特色
同埋佢條村果d鏡頭好似打機
幾有outlast既感覺
投入感黎講好薩滿
好簡單
套戲賣自己係恐怖片
咁我用返恐怖片準則去睇
咁我發現佢原來唔恐怖 賣劇情
咁佢賣咩恐怖片?

我上面都有講佢劇情片睇係合格
恐怖片就唔得

咁市場上佢係賣恐怖片 啲人睇完出嚟唔可以話佢唔恐怖?
Catch Me If You Can 真人改編電影 又賣啲警賊鬥智鬥力
但係如果你入到去睇原來係親情片嚟 淨係講佢老母唔要佢 佢內心好痛苦 最後同佢老母和解咁樣。其他呃人同鬥智鬥力都係賣行嘢 都抵屌啦

咒賣劇情可以 但你賣恐怖片就俾返啲恐怖片feel出嚟
講真回魂夜仲恐怖 回魂夜都唔單單係恐怖片啦
眾人皆醉你獨醒
鐘意睇恐怖片其實好慘
恐怖片睇得多好易估到晒d恐怖位
黎黎去去都係jump scar
高手d就會拍多d氣氛
但拍氣氛又好易炒車
睇得多好易就免疫
如果你真係睇左好多恐怖片去評恐怖片恐唔恐怖其實唔公平
就好似你食慣辣野再去評一樣野辣唔辣已經唔可以做準則
你睇下呢個post幾多正評
連登啲正負評代表到啲咩?有人care?
你係咪留個言比人負皮咗會嬲到震果啲傻鳩嚟
冇,想問下邊個眾人邊個獨醒啫
你將連登班正評當眾人?望下個世界先啦
如果全世界都係覺得咁正嘅話,點解呢到個比例又會相反呢你有冇諗過可能呢套戲唔啱香港人口味,又或者係影評人誇張咗?咁多因素你唔考慮?問你套戲邊到好又唔答。

你頭腦真係好簡單,一句眾人皆醉你獨醒就覺得自己好撚醒
住喺香港籠屋恐怖d😣
咁又真係醒過你嘅
都喺果句 你講嘅所謂比例就係個正負皮到?
一陣我開個post出嚟屌呢套咒 負皮多過正皮 你個比例係咪又要轉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞