恐怖片 咒 好似俾人吹大咗

554 回覆
305 Like 119 Dislike
你都幾細膽
屌 可能真係要係戲院睇先明(如果有係台灣生活過就更加分)

佢入面既場景基本上係勁生活會遇到,只要唔係新樓,啲屋啊房啊都同套戲入面勁似,甚至我間房個天花板就同個女間房既差唔多,有住過台灣都知啲廟真係周街都有,台灣人亦都好興去拜拜,啲拜神夫妻組合係真係會咁樣出現,呢套野真係玩氣氛,明知會嚇你 但係都會驚到仆街,想當日去劇院睇,佢入場仲送個祝福logo貼紙比觀眾,睇完散場個個都掉唔切咁樣玩代入感又好,低成本但中point

單野仲要真事改編,搵下 高雄 咒 就有
唔識台語反而唔係好記得句野
理論上分擔晒啦咁多人睇過,大家打和
最後個聖母又冇結尾.....
即係繼續遺害人間?
點解女主返去果時陳家冇晒人?
女主一開始個捉鬼小隊去哥陣整死晒全村人啦
岩岩睇完 唔會話驚 但係睇到中段真係feel到幾寒下 手汗腳汗個啲出曬黎到睇完都係仲有
如果平時有接觸開佛教個啲 我諗睇既感覺都幾唔同 睇呢啲都會特別敏感
生人唔生膽
我覺好好睇
台灣少有出色恐怖片,根本好過傳統大國泰國嘅出品
套戲拍得好好,氣氛同節奏都捉得好準,如果入戲院睇,應該會嚇到瀨

近年d台灣電影真係幾有水準,之前喺Netflix睇 誰先愛上他的,都令人眼前一亮
其實句野本身d字就好邪既feel
我初初都完全唔覺係祝福
就算係祝福,可能都係d邪道野
即係類似受完要還個款,所以基本上一開始已經估到唔係好野
呢套戲都幾搞笑,引咗咁多細膽嘅人出嚟認屎認屁
你唔驚一定係睇唔明 冇留心 唔專心睇
點解會有人睇完怕中咒
我就當個彿母係真既 個咒係真既
咁撚多人睇過套戲 有咒都溝薄晒啦
再講 我中咒死左變成鬼 大家咁高咁大
我實揾隻彿母出黎中出佢100次
太投入如果係會中,班演員都唔敢拍啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞