Samsung 電視新買,呢幾個月整多過用

509 回覆
214 Like 20 Dislike
我都試過,
幾年前買4K 返黎冇耐成日自己熄機。
叫師傅上黎換咗嘢先好返,到宜家都冇事。
真係cls,怕咗,以為電視唔撚用Samsung
改咗喇

嬲得滯打錯字啫
1000蚊賣俾我 我屌撚到佢換部新俾我
阿太唔喺隔離可以凶狠d

阿太喺隔離就要正常消費
屌我都試過,買左samsung電視用左兩三個月壞左,
打去CS搵人上黎check,check完又話會兩三日內同我再約時間上黎整,
點個冇人打黎,我自己打去問,一排又排到成個星期後,
到左果日佢突然話我住果棟有確診case唔上門,又要再約,
前前後後搞左個鳩兩個月,
打上去屌左無數次,講左會覆,次次都係要自己主動打返去
阿太批的話

我即日買過部電視啦
真 無啦啦話乜撚嘢天線接觸唔良好 睇唔到電視 完全唔知咩回事
啲電視機愈出愈易壞
Sony/LG/Samsung都用過
其實惡啲屌柒佢應該可以換部新既 買幾日整咗咁多次 我實屌到佢公司反艇
我收開二手電視, 有興趣pm Tg: https://t.me/jm91230
SONY都有煩惱
我之前部SONY買左8年都唔壞
想換部新既 , 過唔到海關。
俾你講講下,都係想換Sony 55" 90J
無用,我都試過,不過無講粗口。佢哋會人肉錄音機答你,令到你好燥,最後打散你嘅意志,消耗你時間,佢哋就成功。
打電話多過打機呀屌佢老母

阻咗你幾個月用唔到呀?幫唔到你呀,無賠償架

你買三叔你自己柒,唔關我事
samsung 自佢出3G 電話開始,已經BLACKLIST 呢間野,基本上一粒螺絲,一條cable 都要係韓國訂,完全係最廢+費品牌。
Exactly

CS又好,投訴熱線又好根本無用

消委會有無用?
我用緊三叔65吋q95t qled 電視,
真心唔係話打手,2年未壞過,
我諗係oled同qled分別,
雖然oled叫做都出左幾年,
但始終係新科技,
嗰陣都糾結咗好耐,
究竟買LG oled 定三叔qled,
最後決定都係用返穩陣嘢,
始終qled技術穩定好多,
同埋電視最少用五六年。

不過佢cs 真係好有問題,
三叔個濕尻遙控,
我直程落埋去尖沙咀cs 問點樣轉多聲道,
佢話自己睇說明書,
但佢本說明書係冇教點轉,
第二次拎埋本說明書去問佢,
佢話打上去客服度問
我係佢面前打電話,
客服叫我去返門市度問
我同佢都呆左,
最後我決定買咗個舊式遙控用
正皮係比膠爸的
Samsung 以後真係避得就避
我上年10 月買左隻32" M7 , 5 月壞壞地出現奇怪綠線, 師博上完黎整換底板後 , 成部壞埋正常顯示唔到。
整到依家7 月都未整好 ,又換唔到機

Samsung 不了
8k有咩特別
真係分到4同8k?
佢地D 維修部好撚濕鳩
LG都係
唔一早退貨?
點會分唔到

Sharp 好多清楚好多

之前我用5120*2880 mon, 試過有隻game 因為喺laptop 開完4K , 我用desktop 開佢drop 咗做4K, 我一眼就分到

不過隻5k mon 死咗又買唔返,所以先上8k

點知上年年底買隻Dell 8k mon 三皮幾嘢,一打開就兩條死線,我先換8k 電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞