Samsung 電視新買,呢幾個月整多過用

509 回覆
214 Like 20 Dislike
呢d case 第2次
點都請假睇住師父整
不能假手於人
難約期
代表太多人要整電視。。。
建議你去消費者委員會投訴佢
因為師父唔夠堅

或者同一批次貨,隻隻都一鬼樣
你咁講又唔啱喎, 7 系預左佢功能差d 就啱啫
比左錢無理由預佢用唔到, 預埋三叔保養唔到囉
水貨平一半
行貨貴一倍
個保養都係on99
叫人買行托柒咩
個師傅又唔識整,換下板
你比底板我,我自己都識換喇
買得萬7 蚊
會志在你1000蚊
只要佢有回應你就消委會唔會理
咁最後點轉多聲道? 我都入左三叔QLED

成個系統由頭到尾玩過一轉
有多聲道選擇

但收得好埋
係時候 revisit下
pqn 記約師父都好方便。。
我上次約師父上門,全程網上自已book

唔駛打電話
師父又nice 又準時
今朝又打咗去三叔問進度

又係例牌維修部未覆,要再等佢覆

星期一收走,星期五都仲係無晒音訊

我真係就嚟癲架喇

6/3-7/8 搞足一個月,永遠官方答案係呢排好多維修單

呢個講法我由2月買電視之後聽足幾個月
samsung保養係極品黎
上年買左部電視唔到一年就壞,每次一著機30秒就熄機
師傅過幾日就上黎睇左話係壞左mon,但要再安排維修

之後惡夢就黎,一路過左半個月都無人跟進
打去維修部先話佢地無零件整機,叫你自己搵返cs跟
每次cs話3日內覆,都一定係無人會覆,一定要自己打去追

之後俾cs撚左成個月先話總公司confirm左無零件
叫你一係就無了期繼續等,一係只可以接受samsung退返機價8成錢
三叔頭先打嚟話整好囉喎

嚟緊會有人打俾我安排送返上嚟

又睇下要搞幾耐,又係咪真係整好
記住逐個插
有冇人用緊LG C1/C2?
諗緊好唔好
用緊c2 42當mon用
冇咩問題
等看結果
反而想c1用家回應吓會唔會一年就多多問題?
始終同價錢佢靚過罪大.....
其實買罪大都係睇手神,之前買過部日製4k 8000D, 用左3年9個月就壞了…. 打去罪大問佢話過保同停產無得救
最後換部p 記 800H 算 起碼有5年保
唔止電視,電話同雪櫃總之所有電子嘢都唔好買三猩,唔係棧玩鳩自己
三星和惠而浦,用過都屌老母
本來都廢事提返, 之前唔記得邊隻手機model Samsung 全球發佈都係賣一樣價錢,容量係64GB, 但唯獨香港版得32GB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞