Samsung 電視新買,呢幾個月整多過用

509 回覆
214 Like 20 Dislike
你睇下Sony 啲電視既行貨同水貨價
做咩要壞先換
samsung真係垃圾黎
之前買電視加soundbar一套
佢有啲function原來唔支援
但個網頁又照拎黎做賣點
即係刻意誤導

最後比我屌到佢改番個網(即係承認咗有錯)
有藉口可以唔換囉
都係錢
你買咩都咁易死
屌真係 以後唔撚用
今年年頭買左部新三叔電視
用咗2個用畫面中間多咗條線
重新開機都整唔走
之後過多幾日連開機都會黑畫面等起碼10分鐘
打去cs約師傅排左2個禮拜
上嚟15分鐘都冇就話panel 壞 要成塊換
點知佢話冇貨返冇得換住 又唔肯借部機嚟用
最後等咗差唔多一個月先搞返好
垃撚圾公司
Sony 電視好似都係歐洲連稅價仲平過香港?
睇嚟真係晶片短缺搞到差左好多
早幾年部機收走一星期內就拎返
電視真係唔考慮 Samsung
星期五打完去話整好,有人會約我送返嚟,到依家都無聲氣

真係好煩
仲用緊Sony 1080p成4-5年 ...so far so good, 想換都無藉口換。。
其實如果部舊電視無事,想換新,舊個部又唔想掉,有冇人收返去比啲有需要嘅人(免費)?
電話都幾年一部啦
一部oled同部iphone都差唔遠
電話日日用,電視一星期可能用到幾個鐘
用緊美水三星32" 4k TV 當MON用緊一年,暫未有事
9年啦 部1080p sony 仲未壞
大size電視(55或以上,如果係75以上果d仲離譜)香港行貨邊隻牌子都貴架啦
不論係SAMSUNG,LG,SONY定PANASONIC

我是但舉幾個中高階model做例子,以下係英國連鎖Retailer(RS/CURRYS/JL)連20%VAT價錢:
SAMSUNG 55QN95A賣緊999鎊,65QN95A賣緊1299鎊
LG 55C1 賣緊1099鎊,65C1賣緊1599鎊
Panasonic 55JZ1000賣緊999鎊,65JZ1000賣1199鎊
SONY 55A80J 賣緊1179鎊, 65之前賣1799鎊

係香港就算用隔離po盛澤價細鋪價再用埋英鎊十算,55通常貴2~5k,65通常貴3~9k。
facebook應該有group俾人free電器

部電視返咗嚟

暫時用到now tv

放工返屋企再試其他

終於用得返

希望無暗病

8K 打機真係特清
依家做cs得罪你呀?
你都識講佢係cs
人地邊度有權話事呀
垃圾先做CS
搞清楚,我喺電話入面無屌過班CS 架

班錄音機你屌佢都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞