Samsung 電視新買,呢幾個月整多過用

509 回覆
214 Like 20 Dislike
首先聲明我唔係打手,我見到呢個post :

https://lih.kg/3066589

所以有咁而發

話說二月初我$17000買咗Samsung QN700A

惡夢就此而嚟
I know that feel

利申:唔自爆
本身我8K 電視就係想玩8K game

點知買咗返嚟頭幾日已經發覺部電視有signal drop 的問題

即係打打下機會忽然黑咗兩秒,無聲無畫,然後又無事

個期因為疫情問題三叔派唔到人上門檢查,結果我就keep住咗佢個原廠包裝喺屋企成個月都無掉到

之後隔咗一個月左右先約到師傅上門,換咗條光纖 (機盒連屏幕個條)就解決𣳇signal drop 呢個問題
本來以為就咁無事

點知上個月頭端午個日,有朋友上我屋企,我想開部switch 俾朋友玩,點知無畫面,我仲以為部switch 壞咗

夜晚朋友走咗我先發覺今鑊碌柒

原來所有HDMI 部電視都食唔到signal

包括switch , PS5, PC, now ti
咁我喺6/4星期六打俾Samsung

屌佢老母要10日先約到人上嚟,個CS 又呃我話幫我排咗先,然後攝快期俾我

結果6-7號我打俾三叔,佢話排唔到快期,只可以等到6/14 先有人上門檢查
買水貨吧,又平又靚
6/14有人嚟到,打開我個機盒,換咗塊底板(佢話)

但一樣解決唔到,話要再換第二塊零件,要再約時間

點知一約又要兩個星期,即係6/28先上嚟

6/28 個師傅上到嚟換完第二件零件,打電話同我講整好咗

結果我放工返到去,發現switch PS5 pc nowtv 無一樣用到
跟住我就開始懷疑,會唔會我四樣HDMI 機器入面,有嘢短路呢,於是我抬我部projector 出嚟逐個試,吖屌你老味每樣嘢都出到signal喎

即係電視機壞啦?
hdmi線
正宗貼錢買難受
咁都買中機王
6/28 你人唔在屋企?師傅無證明正常返就走左?
我同三叔講,我頂你哋唔順喇

上嚟兩次都整唔好,每次仲要等10-14日

我話我聽你哋講用另一個方法,你哋收走返去詳細檢查啦

檢查最少七個工作天,訂零件仲要另計

我話我有小朋友要電視睇YouTube Disney +

你借部network TV 俾我啦

結果星期一上嚟收走我部機,借咗部濕鳩32定37吋電視俾我用住先
返工呀大哥
到呢一刻

我已經成個月用唔到部電視嚟打機

幾時返嚟唔知,幾時用得返唔知,用唔用到都唔知

17000蚊買部電視,四五個月入面有兩個月以上部機唔係正常運作的

屌你老母我真係好後悔買三星,我直頭想掉撚咗佢買過部算數

三星電視我呢世都唔會再買,亦勸告大家唔好買

因為佢哋CS 係垃圾,乜嘢都幫你唔到

期排唔到,師傅約唔到,機整唔到,賠償又無

我17000蚊買部電視,呢幾個月做得最多就係打上去三叔問進度
重新
Samsung 野預左有保等於冇保
講呢D成日都有打手出黎比負皮話好服務
Samsung 香港保=外判=耍鳩你有錢賺
四部嘢, switch PS5 PC now tv 全部壞晒HDMI 線?
係,好撚鳩柒後悔

阿太批准的話我真係想掉撚咗佢買過部算數
我喺呢度推開大家玩4K/5K/8K gaming 架
有感而發,嬲到打錯字
你又有乜經歷?
佢無試俾你屋企人睇就走,證明幾大獲攪唔掂,拿拿臨走人
我好想部罪大1080電視壞,換部4K
咁買乜牌子好?我好後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞