移左民去英國一年半 你問我答

733 回覆
177 Like 38 Dislike
。。。?
師兄你冷靜啲啦大佬

你當我翻工24小時翻到你咩
未去過?

可能去過都唔知

但Birmingham 就係Birmingham
當然

點解打算翻香港?
Brimingham
Flat or apartment 睇地區

市中心 大概200幾萬2房600到700呎?

3房就300萬左右

排屋同flat 差唔多

半獨立or獨立 3房 平均300幾萬

都係要睇區
細路自己一個嚟讀書係慘啲尤其是住得遠,無父母車無錢無得週圍去,基本上日日返學放學返屋企
可以講下fulltime係返咩工嗎?
咁一個月儲到幾多錢
改變唔到個問題本身on9 嘅事實

例如當我我支持工黨
唔通有日工黨上左台我會變左支持保守黨?個意識型態完全唔同
每個人都有唔同政治信念,正常民主國家嘅人會支持番乎合你理念嘅黨
要記住香港從來都無正常民主制度,將個套忘記左佢啦
不過我覺得係英國係重要複雜少少
我支持自由民主黨但只限於 Local government elections
因為見識到佢地治下的城市真心做得好d...

但係中央政府黎講我又唔覺得佢地做到執政黨會對英國有好多好處
有時佢地的政綱太過離地喇....(但如果佢地搶到 Tories 幾席我都係樂見的)
如果兩黨黎講我情願繼續俾保守黨執政都唔想見到依家的工黨上台
我翻倉

連撈倉都有KPI
真心建議係專業同有一技之長過黎會順少少
響香港搵連登FG價個班黎到係食菜咁食
呢班就到埗開開心心諗買咩樓買咩車個班 同你其實唔難
本身都以為係都市傳說 點知而家真係有大量呢類人
amazon個d?但上網睇人見都係得min wage 100蚊一個鐘,點解可以做到26000既?求教學
算係

但嗰間係亞洲人公司

所以人工都可以高啲 工時可以長啲

所以咪有到咁多錢囉

你返Amazon 都可以返到咁多錢

工時長就得啦
嗰種係咪算係工裝?伯明翰應該本身多勞工,佢哋見到呢種裝束點解會覺得奇?
起碼依家你講聲自己係香港人佢知咩事先,好過以前,你自我介紹香港人佢即刻同你講聲 nei hau 或者 kon ni ji wa

同臺灣人嚟香港第一句就話自己係臺灣人一樣道理
cv第一句就寫自己有visa,唔需要公司另簽visa

實測,由9寄無回音,變開始有好多interview
感謝師兄傳授
唔係工裝

不過係佢哋嗰啲帽

跟住着佢哋嗰啲西裝
25%?
即係邊間
我唔係好記得係咪25%我記得好似係20嘅

你上網睇吓因為而家利率都唔同咗

我用緊Moneybox
黎緊9月會上Birmingham住 有冇室外地推介
啲人好推龍珠話佢平,踩正嘢話貴
我兩間都未食過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞