移左民去英國一年半 你問我答

733 回覆
177 Like 38 Dislike
1 英國免費電視台有冇直播 英超,英冠,賽馬?

2 英國免費電視台有冇直播 世界各地賽馬一級大賽,例如 法國凱旋門,日本盃,杜拜世界盃,美國育馬者盃?

3 持有歐盟護照,可唔可以住喺英國,可唔可以打工?
講真
個人覺得新黎嘅香港人極度種族歧視⋯⋯
印巴人好多黎左幾代,根本好多英國到不得了

我唔敢講樓主你有歧視成份,但你仲有咁嘅諗法都仲係要時間適應下
&如果你住個區本身平/差就咩種族都會偏差,唔關種族事
有無去過Northampton 仲衰
幫你答1同2 要俾錢Sky Sport
除咗FA Cup UCL 可以免費上網睇
暫時未有原因過去

上次都係因為想去muji睇衫先過Birmingham
之後眼界大開

Coventry 就有人叫我小心啲
不過睇嚟midlands都係伏伏地

反而Liverpool blackpool就真係無乜嘢幾正常
邊度睇到話生活質素跌幾級
講真除非你響香港兩公婆總月入起碼廿萬
否則響英國住都好難會降太多

香港咁多人真係諗起都怕怕
我住左係coventry大半年 so far又無咩野 我老婆仲好鍾意添
Costco 又有 中間又有market 周圍都多公園 搭車落倫敦都係一粒鐘
有China town有順豐仲想點
係咁㗎啦 喺加拿大私底下都同啲frd力架死鬼佬咁叫,係同外人先要扮下大愛左膠啫
睇係姓咩
姓 Lee Young Law 個d可能當你鬼
但我覺得無太大關係,咪又係咁搵
利申響英語國家住左九年
剩係交通呢方面
你有車係英國根本兩個世界
我最憎係英國搭巴士
因為根本係唔popular
收得又貴
所以有車就唔會覺得自己咁慘
要搵腳打籃球係咪好難
有車嘅人
對英國嘅觀感都會唔同哂
因為平日唔會同人迫車
去邊都點對點
見少好多怪人
爭在揸車有時遇到啲閪司機

利申有車
你去下其他town bull ring grand central 都無得你行
就係,樓主自己嘅問題仲大
係,Liverpool一定好過Birmingham
我嚟緊都會短住Birmingham 都想搵人打籃球 有冇得join
咁肯定係你問題
黎到要善用左膠當道嘅優勢
要記住我地係minority

我本身就咩種族朋友都有d ,我都係睇人,交朋友唔會理種族
三年無搭過巴士路過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞