移左民去英國一年半 你問我答

733 回覆
177 Like 38 Dislike
你都係係indeed睇下邊佢多你想做嘅工作
所有唱衰英國既一律當五毛
咁正常既
即係你D FD叫你柒頭同街人叫你柒頭都唔同啦
你都幾勁
可以讀到樓主個心
我係香港都唔理政治野

搵錢 想做自己既野就算

個人都開心左好多
其實最主要係治安問題
本身香港份工都經常同南亞印度個邊啲人溝通
不過未決定去邊個城市就真既 又唔想去到先見步行步
加拿大D野的確好食好多

但稅重同醫療冇咁好

最緊要好Q凍
英國black metal發展如何
東英格蘭 成日都出太陽
冬天間中早上有大霧
認同 我而家都係咁

發現煩惱係自己俾自己 退一步就海闊天空
治安睇住邊區,唔係邊個city,屌佢老母好似真係有結界咁樣,隔幾條街好似另一個世界。所以其實係睇你住咗係邊條街。同埋呢,你去偏遠啲,治安當然好,因為冇人。但係呢,搵工就會好頭痕。你要balance下
睇議題....我唔反對起樓但係要增加 GP and schools 同埋道路系統去應對增加人口

另外我都支持英國鐵路國有化
因為 franchise 太貴同太唔 efficient
變左推動唔到大家去搭火車取代楂車

間中都有交意見書俾 council 考慮
始終依個係我地的國家 係需要理會下
(不過我成日都同班大專生講其實可以唔理政治係一種幸福....只不過係有班人幫你理左而你地可以做 freerider)
係歧視架啦 死左膠死開啲啦

南亞種就係低賤啲 強姦 斬人 單單都關佢地事
我覺得英國公共事業私有化係一個好大問題
樓主如果遇到有MK仔圍你想打你同歧視你會點做?
唔好講衰野就假啦
個個國家都有好有唔好架啦
好嘢衰嘢都講吓思考先全面
佢講啲point都好多人講過
果邊有無啲咩娛樂,我見果邊好似無機鋪,又無模型鋪,連想搵地方掟鏢都無
打機

自動輸入咗
有推銀機不停倒錢落海....
有無入birmingham 90 後signal grp 一齊去玩下
娛樂方式唔同啫,不過要睇你受唔受到,如果想晚晚收工約班朋友出黎打機唱k睇戲食飯篤波飲野果D,咁你留係香港。

係外國就係第二D娛樂方法,約人去屋企開下party ,收工落下pub飲下野吹下水,多D戶外活動果D嫁啦,同放假就去國內其他地方旅行。
籃球個個星期都有打 3磅半室內兩粒鐘
嚟之前係香港仲丟曬d籃球鞋
點知打得仲密過香港
左咩膠吖 文匯大公藍絲日日喺度講移民外國嘅香港人被歧視 講呢啲嘢嘅人本身就有歧視嘅因子
想加入 跟Tom Shelby 搵食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞