移左民去英國一年半 你問我答

733 回覆
177 Like 38 Dislike
同樓主一樣咪birmingham

屌你你讀寫障礙成咁
咩野叫啱啱改左例呀屌你老母
教會可能天主教好d?
唔駛強制十一磅水
community centre唔多覺眼
試下搵下,睇下有咩攪先
係啱啱呀
你對上一次俾人問係幾時呀?
上星期?
上年?
多謝鼓勵
如佢用左「舊」form 有問會唔會犯法先
相信十個業主起碼八成都會想知有無寵物
CoE 十咩一
已唔使租樓一排
上一次好多年前了
傻仔唔請你就瀨中文拼音

大把香港人搵到超市
係最驚冬天
一年時間好長時間都係冬天咁?
想問同女朋友出街玩,係好似香港男人咁你比晒,定係aa/佢比 多?
天主教係英國好窮但多好學校
不過我都係返聖公會教會...
同埋聖公會辦的小學我都覺得唔錯
我未去

本身都想去伯明翰
因為本身工作聽講個度好D 但睇到好多評論都好似你所講咁 所以依家都應該唔打算去伯明翰
諗緊其他地方 不過都起碼要等多一年先走
可能係地方問題...
我地依邊一年四季都無咩雨落
全年得 600mm 雨....只係香港 4 分1 左右
本身諗住黎Sutton coldfield或者Solihull
睇完你個post可能要揀另一度落腳了
有無比人叫Fucking Chinks?
係咪成日要自己煮?
出面食好貴?
以前係台灣住過一年,UK就去過旅行2次,有次唔見電話成個trip都麻麻開心,果次令我對英國印象好麻麻。
應該10-11月出發去,本身做IT,睇下搵唔搵得返老本行
自膠咗先 雖然話係幾年但都接近十年前

咁唔習慣唔得㗎咩

咁我唔差在講埋
佢有passport+有親戚喺嗰邊,讀書平
所以老豆老母扔佢過去讀書 我相信呢個地方唔到佢選擇 加上本身都係為咗讀書而過去
由high school讀到year 2/3 雖然本身都唔太鍾意 但係讀書壓力先係主因令佢要走

10幾20歲細路仔 嗰陣大把寄託喺香港 掛住香港有咩出奇
嗰陣雨革好似都未發生 香港未敗壞到而家咁
唔似而家咁無得返/唔想留低
所以唔好講港唔港豬 唔好用而家嘅思維去諗

同埋佢而家習慣英國隨時好過你
你點知嫁?
邊度?
太陽多唔多
我嚟咗英國一年鬆啲 去過幾個地方 十年前都喺倫敦住 過係講畀人叫fucking chinks 已經好小事
有美國住山卡啦親戚都話,駛鬼返香港咩,去多倫多溫哥華行一轉乜都有同香港一樣
英國MK仔有樣睇
當初係考慮啲咩先揀呢個城市 / 區settle ?
開始計劃但唔知點入手… 有啲人話租ABNB逐個地方住下先感受下,但有一家大細好似唔太方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞